2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Egy bolond százat csinál 13:00

Belföld

Vona feljelentené Orbánt

Feljelentené Orbán Viktort a Jobbik elnöke. Vona Gábor szerint ugyanis a miniszterelnök visszaélt hatalmával, amikor a Jobbik anticionista rendezvényének megakadályozására utasította a belügyminisztert. A demonstrációt végül megtartották a budapesti Vértanúk terén, rendbontás nem történt. A tüntetést több száz rendőr biztosította, 35 résztvevőt igazoltattak, de nem avatkoztak közbe. A rendőrség hétfőn betiltotta a rendezvényt, de a bíróság később engedélyezte a demonstrációt.

Több százan mentek el a rendőrség által betiltott, de bírósági döntéssel utóbb engedélyezett anticionista demonstrációra. A jobbik elnöke, Vona Gábor azt mondta, Orbán Viktor visszaélt hatalmával, amikor arra szólította fel a belügyminisztert, hogy minden törvényes eszközzel akadályozza meg a demonstrációt.

– Amit ő tett, az felveti a hivatali visszaélés bűntettének gyanúját. Meg fogják vizsgálni a jogászaink, hogy megáll-e, és ha igen, fel fogom jelenteni – jelentette ki Vona Gábor.

Frakciótársa, Gyöngyösi Márton úgy fogalmazott: a jelenlegi kormányzat tagjai kizárólag retorikájukban különböznek a nyíltan internacionalista és cionista szociálliberális elődeiktől. A tüntetést szervező Hegedűs Lórántné pedig a zsidó világkonferencia képviselőinek üzent. „Kövessék meg az áldozatokat, a mi áldozatainkat. Tegyenek végre ők is érdemi lépéseket a kölcsönös kiengesztelés útján.”

Feldmájer: Magyarország békeszerető

Budapesten vasárnap tartják a Zsidó Világkongresszust. A fórumra készülő Feldmájer Péter Mazsihisz-elnök a Hír TV Kontraszt című műsorában azt mondta, Magyarország egy békeszerető ország, ahol a zsidók mindig is megfelelően tudtak élni.

„A probléma egész Európára vonatkozik, hiszen nemcsak Magyarországon, hanem Európában is tartják a kongresszust. Európában sajnos az utóbbi 5-10 évben megerősödtek a különböző zsidóellenes mozgalmak, Magyarországon is igen jelentősek azok a hangok, amelyek durván és hangosan támadnak zsidó emberek és közösségekkel szemben. Igaz, jóval nagyobb veszélyben vannak a zsidó emberek például Franciaországban, ahol az életük van veszélyben. De mi nem oda számítjuk magunkat. Magyarország egy olyan békeszerető ország, ahol a zsidók mindig megfelelően tudtak élni” – mondta a Mazsihisz elnöke.

Az anticionista demonstrációval egyidőben, a Vértanúk tere mellett szocialista politikusok szerveztek ellentüntetést. A résztvevők olyan zsidó származású színészek és tudósok fotóit ábrázoló táblákkal érkeztek, akikre szerintük Magyarország büszke lehet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Amikor a szakmaiságot felváltja az ideológia és a politikai korrektség

Amikor a szakmaiságot felváltja az ideológia és a politikai korrektség

Habár a Világ Kultúráinak Háza irodalmi díjának zsűrije mesterműnek, sőt a legjobbnak minősítette Nádas Péter író Rémtörténetek című kötetét, úgy tűnik a magyar író azért részesülhetett rangos elismerésben, mert fehér - derül ki a prae.hu. elemző cikkéből, melyet az Index szemlézett. 
Már nincs életveszélyben Robert Fico

Már nincs életveszélyben Robert Fico

Robert Fico, a meglőtt szlovák kormányfő a legrosszabbon túl van, már nincs életveszélyben - közölte vasárnap Robert Kalinák szlovák miniszterelnök-helyettes, védelmi miniszter.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ilaria Salis áldozatnak tartja magát

Ilaria Salis áldozatnak tartja magát

Tudom, hogy a történelem igazságos oldalán állok, és nem akarom, hogy politikai nézeteimért ítéljenek el - nyilatkozta a Magyarországon fogva tartott antifaaktivista, Ilaria Salis a La Stampa olasz napilapban vasárnap megjelent interjúban.
Magyar Péter és a mesterséges intelligencia + videó

Magyar Péter és a mesterséges intelligencia + videó

Hogy milyen viszonyban van egymással Magyar Péter és a mesterséges intelligencia? Erre is fény derül a Sajtóklub vasárnap esti adásában, amelyben Bayer Zsolt, Gajdics Ottó, Bencsik András, és Néző László vitatja meg a hét legfontosabb bel- és külpolitikai eseményeit.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!