2020. október 25.,
vasárnap, Blanka, Bianka napja

Vona: A magyarok vietnaminak érzik magukat

2014. március 15., szombat 15:41, frissítve: szombat 19:10

A Jobbik dacolt az időjárással, és megtartotta rendezvényét Budapest belvárosában. Vona Gábor elnök szerint a magyarok gazdasági értelemben továbbra sem szabadok. Mint mondta: európai színvonalú munkát várnak tőlük, európai árakon vásárolnak, de ha megkapják a fizetésüket, a magyarok vietnaminak érzik magukat.

A Jobbik budapesti nagygyűlésére is érkeztek lengyel szimpatizánsok. A Szlaszk Wroclaw futballklub szurkolói az ünnepi műsor alatt többször is rigmusokat skandáltak.

A Jobbik elnöke szerint a rendszerváltozás óta eltelt időszak kormányai rabságba döntötték Magyarországot. „Szabad-e az a nép, amelynek nincsenek saját üzemei, nincsenek saját gyárai, nincs saját termelőipara, hanem másoknak dolgozik rabszolgaként? Szabad-e az a nép, amelynek fiai százezrével menekülnek el saját hazájukból? Szabad-e az a nép, amelynek polgárait a bankok – a kormányok közreműködése és asszisztálása és sumákolása mellett – nyugodtan átverhetik?” – tette fel a kérdést Vona Gábor.


A Jobbik frakcióvezető-helyettese azt ígérte: ha kormányra kerülnek, elszámoltatják a bankokat, új munkahelyeket teremtenek, és megfékezik a kivándorlást. „A kivándoroltak helyzetét tökéletesen jellemzi az a borsodi eset, amikor is egy hollandiai vágóhídra kellett hogy elmenjen a diplomás családfő és a diplomás felesége, az itthon maradt házat széthordták. A széthordott ház, a kirabolt alapanyagok után pedig az önkormányzat küldött nekik egy egymilliós számlát illegális bontásról. Ez Magyarország jelen pillanatban” – vélekedett Z. Kárpát Dániel. Hozzátette: 60 milliárd forintból felpörgethető lenne a magyar gazdaság.

Mintegy ötvenfős csoport a demokráciáért és a szabadságért tüntetett, amelyet szerintük leginkább a radikális párt veszélyeztet. Bővebben>>>

Forrás: Hír TV