2019. július 23.,
kedd, Lenke napja

Volner szerint felült Sneider ígéretének

MTI

2018. október 12., péntek 22:41

A Jobbik frakciójából kizárt Volner János országgyűlési képviselő péntek este az M1-en arról beszélt, hogy „felült” Sneider Tamás, a párt elnöke ígéreteinek, bízott benne, hogy véget vet a balratolódásnak, mert ezt „egy volt skinhead nyugodtan megígérheti”.

Volner János azt mondta: fékje volt a Jobbik balratolódásának, amely több éve tartó folyamat. Hozzáfűzte: körülbelül húsz balratolódós akcióból tizenötöt házon belül meg tudtak akadályozni, de volt, amit nem, példaként említette Vona Gábor volt Jobbik-elnök Spinoza-házban tett látogatását.

Közölte: Vona Gábornak elmondta, ott kell maradnia a pártnak, ahová az értékei kötik, ráadásul, ha a Jobbik elhagyja a jobboldalt, akkor a Fidesz konkurencia nélkül fogja bővíteni a szavazótáborát, és ez szerinte be is következett.

Úgy fogalmazott: most jutott el az egykor nemzeti radikális párt abba a stádiumba, hogy „a Demokratikus Koalíciót segítette győzelemhez” a XV. kerületben, és nyílt udvarlásba kezdett az LMP felé, amely magát liberális, baloldali szervezetként definiálja.

Volner János kitért arra is: 2014-ben, egy évvel a határkerítés építése előtt azt javasolta, hogy a Jobbik álljon bele a menekültkérdésbe; akkor a párt elnöksége azzal verte vissza javaslatát, hogy „trianoni határra egy nemzeti párt nem építhet vasfüggönyt”.

Kérdésre válaszolva elmondta: nem vette fel a kapcsolatot a Mi Hazánk Mozgalommal; egyelőre a Jobbikban gondolkodik, úgy véli, van tennivalója a pártban.