2022. 08. 11. Csütörtök Zsuzsanna, Tiborc napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Híradó 20:00

Belföld

Völner: Érződik, hogy a régi tagállamok akarják uralni az uniót

  • Völner: Érződik, hogy a régi tagállamok akarják uralni az uniót

Elhúzódó folyamat lesz a Magyarország ellen indított, 7-es cikk szerinti eljárás – erről a Magyar Hírlapnak adott interjúban beszélt Völner Pál. Az igazságügyi államtitkár szerint ezen az ügyön keresztül is érződik a régi, meghatározó uniós tagállamoknak, mint Németországnak vagy Franciaországnak az a törekvése, hogy ők uralják az unió döntéshozatalát.

Az ENSZ menekültügyi paktumáról – amelynek elfogadási folyamatából Magyarország kilépett – Völner Pál kijelentette, hogy van olyan értelmezés miszerint ennek nincs kötelező ereje, de a nemzetközi bíróság az ajánlásokat egy idő után joggyakorlatként kezdi alkalmazni. Megerősítette a kormánynak azt az álláspontját, hogy a paktum világszinten aktivizálná a migrációs folyamatokat, amelyek egyik fő célpontja Európa.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!