2023. 05. 29. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Radar 09:10

Belföld

Vitára hívja az előválasztáson indulókat Karácsony Gergely

Az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje vitára hívta a budapesti fő-polgármester-jelölti előválasztáson indulókat. Karácsony Gergely a főváros zöldítését, a lakhatási válságot, az egészségügy és a közlekedés kérdését jelölte meg vita-témaként. Egyúttal arról is beszélt, hogy csütörtökön megszűnt a korábbi baloldali egység azzal, hogy Kálmán Olga a Demokratikus Koalíció támogatásával vesz részt az előválasztáson.

  • Vitára hívja az előválasztáson indulókat Karácsony Gergely

Hát kezd egyre izgalmasabbá válni a budapesti előválasztás

- így reagált Karácsony Gergely arra a hírre, hogy a Demokratikus Koalíció támogatásával Kálmán Olga is megméretteti magát a budapesti főpolgármesterjelölti-előválasztáson. A politikus egyúttal vitára hívta a jelölteket. Karácsony Gergely arról is beszélt: azzal, hogy a Demokratikus Koalíció végül nem őt, hanem Kálmán Olga indulását támogatja, megszűnt a korábbi baloldali egység.

Az "agyhalottozással" és a jobboldali szavazók "droidozásával" hírnevet szerző Momentumos főpolgármester-jelölt Karácsony Gergelyhez hasonlóan a főváros zöldítését, a lakhatást és a közlekedést nevezte a legfontosabb megoldandó problémának az ATV műsorában. Arra azonban nem tudott határozott választ adni, hogy így az ő programja miben különbözik a többi ellenzéki jelöltétől.

Magabiztosan indul neki a megmérettetésnek a Demokratikus Koalíció támogatását élvező Kálmán Olga is. Bár egy héttel ezelőtt még fel sem merült az a gondolat, hogy elindul az előválasztáson, csütörtök este már úgy nyilatkozott: azóta annyit változott a helyzet, hogy meggondolta magát. Kálmán Olga szerint Dobrev Klárának volt jelentős szerepe abban, hogy végül elvállalja a feladatot.

Nem hagyta szó nélkül a DK és a Momentum frissen bemutatott jelöltjeit Puzsér Róbert sem. A publicista közösségi oldalán azt írta, elkeserítő, hogy nem Budapesthez és egy programhoz tartoznak a jelöltek, hanem a két párt friss választási sikeréhez. A publicista szerint, a Momentumnak és a DK-nak két hete még nem volt terve a főpolgármesteri székkel, de most készen állnak átvenni Tarlós Istvántól. Úgy fogalmazott: hirtelen nekik is problémás lett Karácsony Gergely alkalmatlansága, de rossz látni, hogy zsákmánynak tekintik Budapestet.

Korábban Puzsér Róbert közölte: nem vesz részt az ellenzéki előválasztásban, ezért az LMP visszavonta tőle a támogatást. A Jobbik sem támogatja már Puzsért. A párt ugyanakkor jelezte: továbbra is együttműködik az előválasztási folyamat szervezésében.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Vargha Tamás: adósai vagyunk hőseinknek

Vargha Tamás: adósai vagyunk hőseinknek

Adósai vagyunk hőseinknek, minden hazánkfiának, aki valaha életét áldozta a hazáért - hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára vasárnap Budapesten a magyar hősök emlékünnepe alkalmából tartott megemlékezésen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!