2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 04:00

Belföld

Vitályos Eszter: 17 550-nel emelkedett az óvodai férőhelyek száma 2010 óta

Az elmúlt 14 évben a kormány 320 milliárd forintot fordított óvodafejlesztésre, aminek köszönhetően 17 550 új óvodai férőhely létesült Magyarországon – mondta pénteken Visegrádon a kormányszóvivő.

  • Vitályos Eszter: 17 550-nel emelkedett az óvodai férőhelyek száma 2010 óta

Vitályos Eszter, aki egyben a térség fideszes országgyűlési képviselője, a Fellegvár Óvoda új épületszárnyának ünnepélyes átadásán arról beszélt, hogy a bölcsődék és az óvodák jelentik egy-egy település jövőjét.

Ezek az intézmények járulnak hozzá a leginkább ahhoz, hogy a családok a településen maradjanak - fűzte hozzá.

"Évtizedek óta nem volt Magyarországon olyan volumenű óvodafejlesztés, mint az utóbbi években"

- közölte Vitályos Eszter.

Kifejtette: csaknem 2000 óvodában történt infrastrukturális fejlesztés, építés, bővítés vagy felújítás az elmúlt 14 évben.

A visegrádi önkormányzat hivatalos honlapja szerint a város a Magyar falu program keretében 100 millió forint támogatást nyert el a Fellegvár Óvoda férőhelybővítésére.

A projektben megépült épületszárnyban egy 60 négyzetméteres, akár 30 gyermek befogadására alkalmas új csoportszoba létesült, amely egy új épületrésszel csatlakozik a jelenlegi épülethez.

A bővítéssel 12 új óvodai férőhely jött létre.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!