2017. december 13.,
szerda, Luca, Otília napja

Viszik a halat + Videó

LM

2011. december 19., hétfő 12:01

Más húsfélék drágulása miatt több halat vesznek idén a vásárlók karácsonyra. Van olyan üzlet, ahol egy nap alatt 300 kilót adtak el. A fenyőárusoknál viszont csökken a forgalom, mert sokan inkább műfenyőt vesznek.

A sertéstarjánál olcsóbb, a combnál pedig mindössze 100 forinttal drágább a szeletelt ponty kilója a Hír TV által felkeresett fővárosi üzletben.


„Karácsony környékén két hét alatt annyi hal talál gazdára, mint az év többi részében összességében” – mondta el a CBA kommunikációs vezetője. Fodor Attila hozzátette: azt tapasztalják, hogy a halféleségek most még kelendőbbek, mint az elmúlt években, amelyhez az is hozzájárul, hogy a többi hús ára év közben egy jó pár százalékkal emelkedett, a halak ára pedig megegyezik a múlt évi szinttel.

Karácsony előtt inkább a magyar halakat keresik a vásárlók, az év többi időszakában azonban a tengeri halakat veszik.

Fenyők a piacon

A fenyőárusoknál viszont csökkent a forgalom tavalyhoz képest. A kereskedőknek vegyesek a tapasztalataik. Azt mondják: sokan inkább műfenyőt vesznek, amit évekig használnak, mások szerint az emberek még mindig az úgynevezett élő fenyőt keresik.

A fenyőfák árai fajtánként változnak. A lucokat 2000 forintért, az ezüstfenyőket 3000-3500 forintért árulják. A legdrágábbak idén is a normann fenyők, ezek ára akár 20 000 forint is lehet.

Forrás: Hír TV