2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Visszahívná Demeter Mártát a Fidesz

  • Visszahívná Demeter Mártát a Fidesz

Visszahívná a NATO parlamenti közgyűléséből Demeter Mártát a Fidesz – ezt Kósa Lajos jelentette be. A honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke szerint az LMP-s képviselő méltatlanná vált a feladatára, amikor egy írásbeli kérdésében azt állította, hogy Orbán Viktor egyik lányát katonai szállítógéppel hozták haza Ciprusról, később azonban kiderült, hogy egy ott szolgálatot teljesítő katona kislányáról van szó. A NATO parlamenti közgyűlését a 29 tagállam parlamentjének 266 delegáltja alkotja. Magyarország hét tagot delegál, négy kormánypártit és három ellenzékit.

„A mostani javaslat nem óhajtja elvenni az ellenzék delegálási lehetőségét a NATO közgyűléséből. Tartani szeretnénk a 4:3-as arányt, és azt gondoljuk, hogyha ellenzék belső megállapodása ezt tükrözi, akkor az LMP is delegálhat nyugodtan egy másik képviselőt” – mondta Kósa Lajos.

Kicsinyes politikai bosszúnak tartja Kósa Lajos javaslatát Demeter Márta. Az LMP-s politikus jogi lépéseket tervez az ügyben, és azt mondja: folytatja a munkáját és továbbra is ellenőrizni fogja a kormány működését.

„A mai bizottsági ülésen egy kicsinyes bosszú kísérletét láttuk, hiszen számtalan olyan ügy feltárásában vettem részt országgyűlési képviselőként, amely rendkívül zavaró a kormányzat számára. És a mai eset egy figyelemfelhívó kísérlet is, mégpedig nem másról, mint a Gruevszki-ügyről, ugyanis a volt macedón miniszterelnök menedékjogot kaphatott Magyarországon úgy, hogy jogerős börtönbüntetésre ítélték Macedóniában” – mondta az ellenzéki politikus.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Elfogadható, hogy a Gyurcsány-párt képviselői újságírókat sértegetnek?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!