2024. 06. 23. Vasárnap Zoltán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Visszaélt a hatalmával a főpolgármester

Visszaélt a hatalmával a főpolgármester - jelentette ki a jegyáremelési botránnyal kapcsolatban a fővárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője. Wintermantel Zsolt elmondta: a főpolgármesternek jogilag lehetősége van arra, hogy két közgyűlés között egy személyben hozzon meg döntéseket, de ezt elháríthatatlan helyzetnél illik alkalmazni.

  • Visszaélt a hatalmával a főpolgármester

Iskolakezdésre időzítette jegyáremelését Karácsony Gergely. A főpolgármester ismét közösségi oldalát használta ahhoz, hogy bejelentse, mélyebben kell a zsebükbe nyúlniuk azoknak, aki a tömegközlekedést akarják használni. Budapest első embere azt állította: a kormány miatt kellett ezt meglépnie.

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes szerint a közösségi közlekedés egy olyan közszolgáltatás, amelynél fontos, hogy mindenki számára megfizethető legyen.

A Jobbik sem örül. Z. Kárpát Dániel hozzátette: hiába hivatkozik a kormányra Budapest első embere, ez nem ad neki felmentést arra, hogy az infláció mértékét meghaladó növelést hajtson végre.

Azt kérjük Karácsony Gergelytől, hogy ne éljen vissza azzal a lehetőséggel, amelyet a Fővárosi Közgyűlés biztosított neki!

- ezt pedig már a budapesti Fidesz-KDNP frakcióvezetője mondta híradónknak.

Wintermantel Zsolt hozzátette: rendkívüli, előre nem látható helyzetben a főpolgármester hozhat egy személyeben döntést, azonban a BKV- jegyáremelés az nem ilyen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Baloldali politikusokkal vonult az LMBTQ közösség a fővárosban + videó

Baloldali politikusokkal vonult az LMBTQ közösség a fővárosban + videó

29. alkalommal vonult szombaton a fővárosban az LMBTQ közösség. A Budapest Pride felvonuláson idén is jelen voltak baloldali pártok, sőt a Momentum és a Két Farkú Kutyapárt saját kamionnal is készült. A tömeg elején sétált a többi között Karácsony Gergely főpolgármester és David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!