2019. augusztus 21.,
szerda, Sámuel, Hajna napja

Virsli, pezsgő, lencse, chips: viszik, mint a cukrot

Hír TV

2018. december 29., szombat 14:02, frissítve: szombat 14:34

Elkezdődött a szilveszteri roham az üzletekben. A virsli- és pezsgőforgalom ilyenkor többszörösére nő, a vásárlók egyre inkább a minőségi termékeket választják.

Az ünnepi kellékek, mit a szilveszteri trombita és tűzijáték mellett az ünnepi asztalra valót is ezekben a napokban vásárolják meg legtöbben. Legnagyobb mennyiségben ilyenkor a virsli fogy, Itt egyre inkább a minőségi, akár drágább termékeket viszik a vásárlók.

„Ilyenkor nagyon jelentősen megtöbbszöröződik az ilyenkor szokásos szezontermékek forgalma. A legnagyobb mennyiségben ilyenkor a virslit vásárolják, egy nagyobb alapterületű szupermarketben például az évközi értékesítéshez képest meghússzorozódik az eladások mennyisége. De nagyon jól fogynak a pezsgők, lencse, malachús, chipsek, snackek, illetve a hidegkonyhai készítmények. Ahogy egész évben, úgy most is megfigyelhető az, hogy a minőségi termékek előtérbe kerülnek” – ismertette Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója.

Szilveszter előtti utolsó hétvégén várják a legnagyobb forgalmat az üzletek. 31-én a legtöbb bolt 13 és 14 óra között bezár, elsején pedig nem is nyithatnak ki csak a benzinkutak és az olyan kisboltok, melyekben maga a vállalkozó vagy tulajdonos áll a pult mögött.