2020. szeptember 20.,
vasárnap, Friderika napja

Vigyázni kell Nagy József csavaros érveivel!

Hír TV

2018. november 7., szerda 22:05, frissítve: csütörtök 09:15

Nagy József, Kukorelli Endre, Herényi Károly, Apáti Bence, Pesty László és Dézsy Zoltán beszélgettek. A Szabadfogás témái közt szó volt a hajléktalancirkuszról, a szemétszállítási paráról és Gémesi György lemondásáról az önkormányzati hulladéktársulás éléről, Lázár János bokrosodó teendőiről, a nyolcadik nemzeti konzultációról, László Petra felmentéséről és az amerikai választásokról is.

A legfrissebb adásban rögtön eldördültek az első lövések az össznépi lövészárokban. Az első kérdés a Néppárt konferencián belüli részleges Fidesz győzelmekre vonatkozott: nem jöttek be ugyanis a baloldali jóslatok, és nem mosták fel a Fidesszel a padlót Helsinkiben. Sőt! A liberális demokrácia kifejezést kivették a Néppárti dokumentumból és a Néppárt ifjúsági szervezetének Fidelitasos elnöknője lett.

Nagy József a bevezetőben nézőink által Huth Gergelynek eljuttatott hozzászólásokban "furmányos érvelésnek" mondott véleményére nem kellett várni sokat, rögtön magához ragadta a szót. Leszögezte: a jogállamiság és a civilszféra védelme bent maradt a dokumentumban. 

Pesty László szerint azonban e két fogalmat és annak létjogosultságát a Fidesz soha nem is tagadta, ellenben Nagy József szerint maga a Sargentini jelentés is arról szóltm miszerint a jogállamisággal itthon problémák vannak. Dézsy Zoltán szerint azonban ez Orbán Viktor megbüntetéséről szólt, ám Szabó József szerint kár lefutni mégegyszer ugyanazt a meccset. Nem is történt ilyen, bár a résztvevők megegyeztek: senki se gondolhatta komolyan a Fidesz kizárását.

Huth Gergely, bár „magára nézve a BBC objektivitását tartja a műsorban mérvadónak” eme vállalását mégsem tudta tartani, amikor a Pesti Srácok főmunkatársának, Szarvas Szilveszter helsinki tudósításából olvasott fel, ami általános derültséget keltett a stúdióban. Valóban bilibe lóg az ellenzék keze, amikor vágyálmaikat vetítik a Néppártra?

Megtudják az adásból!