2023. 04. 01. Szombat Hugó napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Vidnyánszky Attila: A diákokat eszközként használják

Eszközként használják a diákokat az ellenzéki politikusok - erről beszélt a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke. Vidnyánszky Attila hangsúlyozta: a felelősség az intézmény volt vezetőit terheli. Ezt az álláspontot erősítette meg híradónknak Rákay Philip kommunikációs szakember is, aki szerint az egyetem tanárai és vezetői saját egzisztenciájukat és hatalmi pozíciójukat féltik.

  • Vidnyánszky Attila: A diákokat eszközként használják

A Színház és Filmművészeti Egyetem leköszönt vezetőit terheli a felelősség, szeptember végéig ugyanis még hivatalban vannak - mondta az intézményt fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke Magyarország élőben című műsorunkban. Vidnyánszky Attila hangsúlyozta:

az egyetem vezetőin és a diákokon múlik, hogy elindulhat-e az oktatás jövő héten. A rendező szerint a hallgatókat eszközként használják.

Vidnyánszky Attila hozzátette: az egyetem a magyar nemzeté, és az egész szakmát kell, hogy szolgálja. A tanárok végigvihetik a kurzusaikat, a diákok pedig megkapják az oktatást, ha tanáraik nem hagyják cserben őket.

Rákay Philip: Nem tudják elfogadni, hogy lejárt az idejük

Teljesen abszurdnak nevezte az egyetemnél történteket Rákay Philip. A kommunikációs szakember felhívta a figyelmet arra, hogy bár a diákok jogtalanul foglalták el az épületet, szabadon megtehették azt.

Rákay Philip hozzátette: az egyetem tanárainak és vezetőinek jelentős része balliberális kötődésével beleragadt a rendszerváltás idejébe, saját egzisztenciájukat és hatalmi pozíciójukat féltik, és évtizedek után sem tudják elfogadni, hogy lejárt az idejük.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Erdélyi magyar zarándokokat vegzáltak a horvát határőrök

Erdélyi magyar zarándokokat vegzáltak a horvát határőrök

Erdélyi magyar zarándokokat vegzáltak a horvát határőrök, kegytárgyaikat is elkobozták és bírságot róttak ki rájuk. Négy óráig várakoztatták a Hargita megyei Korond település 63 zarándokát, mivel azok egy ismert bosznia-hercegovinai zarándokhelyen jártak, ahol különböző kegytárgyakat, a helyi plébániának pedig szentségtartót és oltárterítőt vásároltak – számolt be a Magyar Jelen.
Bartók Tavasz Nemzetközi Művészi Hetek a Müpában

Bartók Tavasz Nemzetközi Művészi Hetek a Müpában

Idén 3. alkalommal veszi kezdetét a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészi Hetek a Müpában. A fesztivál bepillantást enged Bartók Béla lenyűgöző életművébe, továbbá megjeleníti a zeneszerző szellemiségét, kreativitását. A program célja, hogy még vonzóbb célponttá tegye Magyarországot a nemzetközi kulturális turizmus számára.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Ötcsillagos hotel és élménypark nyílt szántódon

Ötcsillagos hotel és élménypark nyílt szántódon

A gazdaság növekedése szempontjából fontos a szolgáltatóipar fejlődése. Ezen belül pedig a szállodaipar az elmúlt egy évtizedben rengeteget fejlődött – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter Szántódon egy új öt csillagos, családi hotel és élménypark ünnepélyes megnyitóján.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!