2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Vidnyánszky Attila: A diákokat eszközként használják

Eszközként használják a diákokat az ellenzéki politikusok - erről beszélt a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke. Vidnyánszky Attila hangsúlyozta: a felelősség az intézmény volt vezetőit terheli. Ezt az álláspontot erősítette meg híradónknak Rákay Philip kommunikációs szakember is, aki szerint az egyetem tanárai és vezetői saját egzisztenciájukat és hatalmi pozíciójukat féltik.

  • Vidnyánszky Attila: A diákokat eszközként használják

A Színház és Filmművészeti Egyetem leköszönt vezetőit terheli a felelősség, szeptember végéig ugyanis még hivatalban vannak - mondta az intézményt fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke Magyarország élőben című műsorunkban. Vidnyánszky Attila hangsúlyozta:

az egyetem vezetőin és a diákokon múlik, hogy elindulhat-e az oktatás jövő héten. A rendező szerint a hallgatókat eszközként használják.

Vidnyánszky Attila hozzátette: az egyetem a magyar nemzeté, és az egész szakmát kell, hogy szolgálja. A tanárok végigvihetik a kurzusaikat, a diákok pedig megkapják az oktatást, ha tanáraik nem hagyják cserben őket.

Rákay Philip: Nem tudják elfogadni, hogy lejárt az idejük

Teljesen abszurdnak nevezte az egyetemnél történteket Rákay Philip. A kommunikációs szakember felhívta a figyelmet arra, hogy bár a diákok jogtalanul foglalták el az épületet, szabadon megtehették azt.

Rákay Philip hozzátette: az egyetem tanárainak és vezetőinek jelentős része balliberális kötődésével beleragadt a rendszerváltás idejébe, saját egzisztenciájukat és hatalmi pozíciójukat féltik, és évtizedek után sem tudják elfogadni, hogy lejárt az idejük.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orosz légicsapás érte Odesszát

Orosz légicsapás érte Odesszát

Legkevesebb hárman sebesültek meg hétfőn reggel Odessza városában, amikor orosz rakétatámadás ért egy polgári infrastrukturális létesítményt.
EB: Csúcstartó lett Csoboth Kevin

EB: Csúcstartó lett Csoboth Kevin

Csoboth Kevin 99 perc 32 másodpercnél született góljával a labdarúgó Európa-bajnokságok történetének rekorderévé vált a rendes játékidőben legkésőbb esett találatok szerzőinek örökrangsorában.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!