2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Sajtóklub 14:05

Belföld

Videószimulációban mutatták be, hogy mi maradna Budapestből ha atomtámadás érné + videó

Egy Budapest közepére ledobott atombomba pusztítását modellezte legújabb videójában Apáti Bence. A hatások szívszorítók.

  • Videószimulációban mutatták be, hogy mi maradna Budapestből ha atomtámadás érné + videó

Sajnos jelenleg megvan az esélye egy atomháború kitörésének – kezdi videóját Apáti Bence. 

A nyugati elit napról napra jobban elkötelezi magát a háború mellett. Mára hallani sem akar a békéről, csípőből elutasítja a megegyezést. Az az érzésem, mintha a baloldali politikusoknak fogalmuk sem lenne, hova vezetne egy globális háború. Egyre erősebb és erősebb nyilatkozatokat tesznek − hívta fel a figyelmet a Megafon munkatársa, hozzátéve, hogy teljes döbbenet, hogy mostanra ide jutott Európa vezetőhatalma. A videójában idézte Jens Stoltenberg NATO-főtitkárt, aki szerint, ha békét akarunk, ha véget akarunk vetni a háborúnak, akkor az a legjobb, amit most tehetünk, hogy biztosítjuk Ukrajnának az erőt, amellyel megmutatja Putyinnak, hogy nem győzhet a csatatéren.

Olaf Scholz német kancellártól pedig egy olyan nyilatkozat látható az összeállításban, amelyben elhangzik:

Még több fegyvert fogunk beszerezni Ukrajna számára, méghozzá az egész világpiacról.

A háborúpárti megszólalásoknak azonban se vége, se hossza Európában. Andrius Kubilius litván néppárti EP-képviselő úgy fogalmazott:

Szükség van egy tervre, amely lefedi Ukrajna teljes katonai felszerelésigényét, nem csak a tüzérségi lőszereket.

A Patrióta legújabb videójában Apáti Bence, a Megafon munkatársa leszögezte, mára ennél is tovább mennek Washingtonban és Brüsszelben. Képesek lennének atomfegyverekhez nyúlni. 

A videóban látható nyilatkozatában a francia elnök kiemelte: amikor a nukleáris fegyverekről van szó, nincs szükség sok szóra. A nukleáris fegyverek pedig nem a destabilizáció vagy a fenyegetés eszköze, hanem a biztonságé. Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke pedig kijelentette, szükségünk van az európai atomfegyverre.

Az emberi civilizáció leheletnyire került a megsemmisülésétől. Ha ugyanis a NATO beszáll a háborúba, akkor ne legyen kétségünk, itt bizony atomháború lesz − szögezte le Apáti.

Annak a következményei pedig beláthatatlanok. Hogy valamelyest mégis el tudjuk képzelni az elképzelhetetlent, Apáti Bence azt mutatta be, hogy mi történne, ha Budapest kellős közepére, az Operaházra dobnának le egy atombombát. Egy modellező szoftver segítségével mutatta be a katasztrófát.

Az atomfegyver háromféleképpen tud pusztítani. Először is a bomba lökéshullámával, másodsorban a kibocsátott hősugárzással. Jelentős romboló hatása ennek a kettőnek van. A radioaktív sugárzásnak, ami a harmadik, valamivel gyengébb − magyarázta, majd rátért a konkrét hatásokra, amelyeket a valaha készült legnagyobb atombomba, a Cár okozna a főváros központjában ledobva.

A számok megdöbbentők: a bomba 31 négyzetkilométeres körön belül minden élőlényt elpusztítana.

Aki esetleg túléli, abban sem lesz köszönet, a sugárfertőzés ugyanis nem szép halálnem. 

15–30 napon belül szinte biztosan mindenki meghalna a támadást ért területen belül, vagy fertőzésben, vagy belső vérzésben, vagy daganatos betegségben − mondja Apáti.

A  Duna érintett szakasza az élővilágával együtt eltűnne, a víz kiapadna − sorolja a hatásokat.

A bomba robbanása 11 kilométer átmérőjű tűzgömböt hozna létre, amely 84 négyzetkilométeres területen pusztítana. A lökéshullám még nagyobb területet érne el, 250 négyzetkilométeren pusztítana, és az agglomerációt, például Budaörsöt és Budakeszit is elpusztítaná. És ez csak a legerősebb lökéshullám,

a gyenge lökéshullám nagyjából Magyarország területének egy tizedén éreztetné a hatását.

Itt a károk ugyan kisebbek lennének, de a nukleáris fegyver hatása még bőven érezhető lenne − mutat rá Apáti.

Végül rátér a hőhatás érzékeltetésére, ami az ország területének mintegy 15 százalékát érintené.

Az Operaház 60 kilométeres vonzáskörzetében mindenki harmadfokú égési sérülést szenvedne. Mit jelent ez pontosan? A hám és az irha károsodnak, de a sugárzás a bőr alatti kötőszövetet is eléri − magyarázza az influenszer, hozzátéve, hogy egy ilyen sérüléssel ha valaki nem kap azonnal orvosi ellátást, az a biztos halált jelenti.

Közel kétmillióan azonnal meghalnának, és több mint félmillióan megsebesülnének. Mivel a sérültek nagy része nem kapna orvosi ellátást, így többségük szintén életét vesztené − fedi fel a lehetséges áldozatok döbbenetes számát.

Maga a robbanás pedig ezer kilométeres távolságból is látszódna, így például Olaszországból vagy Dániából is − teszi még hozzá.

Egyszerűen felfoghatatlan számomra, hogyan jutott el odáig a világpolitikai elit, hogy egy ilyen eszközt egyáltalán csak a szájára vegyen − zárja gondolatmenetét Apáti, hozzátéve, hogy egy atomcsapás nyilvánvalóan nem maradna válasz nélkül, és ez végső soron az emberi civilizáció összeomlásához vezethetne. Az utolsó utáni pillanatban vagyunk.

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!