2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Verekedésért ítélték el a jobbikos képviselőt

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott első fokon báli verekedésért Keresztúri Farkas Csaba szegedi jobbikos önkormányzati képviselő. A politikus lemondott a szegedi közgyűlés jogi, ügyrendi és közbiztonsági bizottságának elnöki posztjáról, de mandátumát nem adta vissza.

A kétgyerekes családapa egy fiatal lánnyal szeretett volna megismerkedni a tavalyi jogászbálon, de többször is visszautasították a közeledését. Az ittas képviselő még a női mosdóba is követte a lányt, majd a segítségére siető testvérét megütötte, és az utcán is verekedést kezdeményezett. Az ügyész felfüggesztett börtönbüntetést kért Keresztúri Farkas Csabára, mivel már nem először állt bíróság előtt.

„Az elítélt büntetett előéletű, hiszen korábban ittas járművezetésért már pénzbüntetést szabott ki a bíróság vele szemben. További nyomatékos súlyosbító körülmény pedig az elkövetés közben, illetve után közvetlen tanúsított magatartása, a képviselői mivoltának hangoztatása, illetőleg azzal feltűnő fenyegetőzése” – jelentette ki a Szegedi Városi Ügyészség ügyésze, Schmidt Gábor.

A Szegedi Városi Bíróság nyilvános rendezvényen, folytatólagosan elkövetett garázdaság bűntettében mondta ki bűnösnek az önkormányzati képviselőt. „A bíróság négy hónap börtönre ítéli, a szabadságvesztés büntetés végrehajtását egyévi próbaidőre felfüggeszti” – mondta a Szegedi Városi Bíróság bírója, Kádár Gábor.

A bíróság súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy a vádlott közszereplő. „Magas iskolai végzettséggel rendelkezik, a társadalmi normákkal ilyen fokban szembehelyezkedni ilyen végzettségű, pozíciójú embernek egyszerűen nem lehetséges. A bíróság megítélése szerint ez is súlyosító körülményként jöhet szóba” – tette hozzá Kádár.

A képviselő nevetségesnek tartja, hogy egy kocsmai verekedés miatt ilyen súlyos ítéletet hozott a bíróság, és fellebbezett. „Szánom-bánom, hogy megtörtént, bocsánatot kértem. Én nem tartom ezt olyan súlyú dolognak, hogy ekkora megbotránkoztatást keltene egy jogászbálon. Úgy láttam, hogy a vádlott-társaim irányában sincs harag egymás iránt. Adtunk egymásnak egy pár pofont, és ezt a dolgot letudtuk” – mondta a Hír TV-nek Keresztúri Farkas Csaba.

Képviselői mandátumát csak jogerős ítélet esetén adja vissza a politikus, de a szegedi közgyűlés jogi, ügyrendi és közbiztonsági bizottságának elnöki posztjáról lemondott.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!