2023. 12. 11. Hétfő Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Belföld

Véletlenül államtitkokat adtak ki a bűntény vádlottjának

Bíró és ügyész is érintett lehet abban az államtitoksértés miatt indított nyomozásban, amelyet a Központi Nyomozó Főügyészség rendelt el múlt hét végén. A Fővárosi Bíróság bírája és a Központi Nyomozó Főügyészség ügyésze a nyomozati anyagok közt minősített dokumentumokat adott át egy büntetőügy elsőrendű vádlottjának.

Az évtizedekre titkosított jegyzőkönyveket az ügyész adta át a bírónak, a bíró pedig továbbadta a budaörsi Tesco-rablás elsőrendű vádlottjának, Süveges Péternek.

„Nyilvánvaló, és ezzel az ügyész úr is tisztában van, hogy bűncselekményt követett el a Központi Nyomozó Főügyészség, amikor államtitkokat, több minősített iratot adott át a bíróságnak. Ennek nagyon egyszerű oka van, véleményem szerint így próbálták befolyásolni a bíróság döntését” – fogalmazott az elsőrendű vádlott.

A bíró azt mondta: ő csak a kinyomtatott iratokat tanulmányozta át, a minősített adatokat tartalmazó CD-t nem nyitotta meg, így nem tudta, hogy államtitkok vannak rajta.

Az ügyben eljáró ügyész nem válaszolt egyetlen kérdésre sem. Korábban egyébként ő volt a Budapesti Katonai Ügyészség szóvivője.

Süveges Péter feljelentést tett minősített adattal visszaélés gyanújával. A nyomozást az a Központi Nyomozó Főügyészség folytatja, amelynek munkatársától a CD kikerült.

„A Központi Nyomozó Főügyészség folytat eljárást ismeretlen személy ellen, tehát nem egy konkrét személy ellen, és ezen eljárásról, annak a tartalmáról, tárgyáról semmilyen további információt nem tudok adni. Két okból, egyrészt ez a nyomozás érdekeit sértené, másrészt pedig maga az eljárás tárgya minősített jellegű adatokra vonatkozik” – mondta el a Hír TV-nek Fazekas Géza az ügyészség szóvivője.

Információink szerint a feljelentőnél már házkutatást tartottak. Arra egyelőre nem kaptunk választ, hogy ugyanez megtörtént-e az ügyésznél és a bírónál is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!