2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Az ezüstcsapat és a '38-as világbajnoki döntő

Következik:

Európai Híradó 04:00

Belföld

Vége a rongálásnak: bekamerázták a metrókat

Hétvégén már csak az új szerelvények közlekednek a 2-es metró vonalán. Az Alstom kocsikon eddig többnyire szoftverhibák jelentkeztek, amelyeket a francia gyártó garanciálisan kijavított. A járműveket bekamerázták, ahogy a Combino villamosokat is be fogják.

A 2-es metró vonalán március 15-től Alstom kocsik közlekednek hétvégenként. Májustól hétköznap sem találkoznak már az utasok a 30-40 éves szovjet szerelvényekkel. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója szerint az új kocsikon eddig főként szoftverhibák jelentkeztek, amelyeket a francia gyártó garanciálisan kijavított.

– Összességében körülbelül 400 millió forinttal drágítja meg a BKV működését az, hogy új metrószerelvények közlekednek. Ez elsősorban abból adódik, hogy ezekre a karbantartás, amit a gyártó végez, drágább, mint amit korábban ezeken az orosz szerelvényeken végeztek – nyilatkozta a Hír TV-nek Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója.


A használható szovjet kocsik a 3-as metró vonalán járnak tovább, az elöregedett szerelvényeket pedig fémhulladékként eladják. A kiemelt biztonsági kockázatú rendezvényekre, például futballmeccsekre is a bekamerázott, új szerelvények viszik majd a szurkolókat, nézőket. Kamerát szerelnek a 4-es, 6-os villamos vonalán közlekedő Combinókra is. Így a hasonló karcok és graffitik idővel eltűnhetnek a járművekről.

– Folyamatosan rögzíti az utastérben zajló eseményeket, és ha bármilyen probléma fölmerül, akkor ezeket a felvételeket vissza lehet nézni, és ha szükséges, a hatóságoknak azonnal át lehet adni intézkedésre – tette hozzá Vitézy.

Bár március közepétől a BKV hajóin a nyári menetrend érvényes, a hétvégén egy hajó sem futott ki a Dunára. A szolgáltatás drágul, a májusi szezonkezdettől a jegy ára 450 Ft-ról 750 Ft-ra emelkedik. A 15 év alattiak 550 forintért utazhatnak. Hétköznap a hajójáratokra továbbra is érvényes a BKV-bérlet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Kétes üzleti ügyei mellett újabb részletekre derült fény Deák Boldizsár múltjából. A Tisza Párt alelnöke, akivel Magyar Péter összeállt politikusi karrierje érdekében, ügynök és besúgó lehetett. Az újabb fejleményekről Kacsoh Dániel, Pindroch Tamás és Lentulai Krisztián is elmondják véleményüket a Vezércikkben.
Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Az Irán által támogatott Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet több tucat rakétát lőtt ki izraeli állásokra. Az egyre mérgesedő iráni és izraeli konfliktusról Kovács Tamás, az NKE Rendészettudományi Kar Rendészetelméleti és Történeti Tanszékének egyetemi docense beszélt a HírTV stúdiójában. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!