2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Belföld

Vásárhelyi Fidesz: Márki-Zay három éve nem a várost, hanem saját magát építi

Az elmúlt három év során kiderült, hogy Márki-Zay Péter a város valós képviselete helyett csak a saját politikai céljait szeretné megvalósítani – jelentették ki a vásárhelyi Fidesz önkormányzati képviselői csütörtökön. A párt helyi csoportja szerint mivel nem indulnak fejlesztések a településen, ezért akkora hátrányba kerül a többihez képest, aminek a ledolgozása évtizedeket vehet igénybe - írja a promenad.hu.

  • Vásárhelyi Fidesz: Márki-Zay három éve nem a várost, hanem saját magát építi

Ma pontosan három éve, 2018. február 25-én választották polgármesterré Márki-Zay Pétert, aki erős bizalmat és felhatalmazást kapott a város szavazóitól. 2019 őszén ez megismétlődött, és akkor már az általa támogatott képviselőjelölteket is megválasztották, egy kivétellel. Azonban az elmúlt három év közélete rámutat arra, hogy ez nem érdekli a polgármestert, mert a város valós képviselete helyett csak a saját politikai céljait szeretné megvalósítani – mondta csütörtök délelőtt a Szent István téren Benkő Zsolt.

A képviselő hozzátette, miközben Márki-Zay folyamatosan azt hangoztatja, hogy a település a csőd szélén táncol, addig méltatlan intézkedéseket vezetett be. Például elvette a nyugdíjasoktól az évenkénti 10 ezer forintos karácsonyi utalványt, viszont évente 70-80 millió forintból olyan propagandagépezetet működtet, aminek a fő feladata az ő politikai tevékenységének népszerűsítése. Emellett több millió forintért szavazatszámláló rendszert szerzett a városházára, ahol olyan beléptetőrendszer működik, ami kizárja a vásárhelyieket onnan. – A polgármester nem él, hanem visszaél a választók bizalmával – hangsúlyozta Benkő a helyi portálnak.

Cseri Tamás felelevenítette: Márki-Zay Péter politikai pályája három éve erről a térről indult, ahol azt ígérte, fejlődést és szeretet hoz a városba. – Ez nem valósult meg: a fejlődésből három éve semmit nem látunk és a szeretetről sem Vásárhely jut eszünkbe. Egymás ellen fordította, felhergelte az embereket, gyűlöletet és egy helyben toporgást hozott – fejtette ki a képviselő. Megemlítette: a politikus korábban úgy fogalmazott, hogy számára nem létezik nemesebb feladat a polgármesterségénél, most viszont tisztán látszik, hogy nem a várossal nem törődik, hanem az ellenzéki roncsderbibe próbálja belökdösni magát.

Nem érezzük, hogy fontos lenne neki Vásárhely, csak a saját politikai karrierje fontos, magát építi a város helyett. Nem szolgálta meg a bizalmat, ugródeszkának használja a települést a miniszterelnöki álmai eléréséhez

– húzta alá Cseri.

Horváth Zoltán szerint a polgármester lassan másfél éve kétharmados közgyűlési többséggel bír, mégsem indultak el jelentős fejlesztések. – A tram-train kivételével semmilyen nagy projekt nem zajlik, és milliárdos beruházások úsztak el. Ha 10-15 év múlva visszatekintünk erre a három évre, be fogjuk látni, hogy ez idő alatt akkora hátrányt szerzett Vásárhely a többi megyei jogú várossal szemben, aminek a behozása nem három évet, hanem évtizedeket vehet igénybe – szögezte le végül a képviselő a promenad.hu-nak.

A vásárhelyieknek megvan a véleménye Márki-Zayról

A nap során a Polgári Együttműködés Hódmezővásárhelyért Egyesület egy videót osztott meg közösségi oldalán arról, hogy miként vélekednek a vásárhelyiek a jelenlegi városvezetésről.

A videóban feltűnnek a megyei jogú város ismert és elismert személyiségei, magánszemélyek, és még Barta Róbert is, Márki-Zay Péter egykori szövetségese is.

promenad.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

A Napi aktuálisban immár ma másodszor vendég volt Zila János elemző, Alapjogokért Központ és Szentiványi István külpolitikai szakértő, akikkel a "Vita a NatCon jelentőségéről" témában beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezető.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Rétvári Bence szerint felelőtlenek az oltásellenes csoportok + videó

Rétvári Bence szerint felelőtlenek az oltásellenes csoportok + videó

A parlamenti államtitkár hangsúlyozta: "Láthatóan idén sokkal több eljárást indítottak az oltások ellen és sokkal szervezettebbek. Álhíreket terjesztenek, részletes leírásokat tesznek közzé az interneten, hogyan kell akadályozni az oltás beadását. Ez óriási felelőtlenség."
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!