2022. 08. 13. Szombat Ipoly napja
Jelenleg a TV-ben:

Kémek a porfészekben - Rimmer Gábor története

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Vásárhelyi Fidesz: Márki-Zay három éve nem a várost, hanem saját magát építi

Az elmúlt három év során kiderült, hogy Márki-Zay Péter a város valós képviselete helyett csak a saját politikai céljait szeretné megvalósítani – jelentették ki a vásárhelyi Fidesz önkormányzati képviselői csütörtökön. A párt helyi csoportja szerint mivel nem indulnak fejlesztések a településen, ezért akkora hátrányba kerül a többihez képest, aminek a ledolgozása évtizedeket vehet igénybe - írja a promenad.hu.

  • Vásárhelyi Fidesz: Márki-Zay három éve nem a várost, hanem saját magát építi

Ma pontosan három éve, 2018. február 25-én választották polgármesterré Márki-Zay Pétert, aki erős bizalmat és felhatalmazást kapott a város szavazóitól. 2019 őszén ez megismétlődött, és akkor már az általa támogatott képviselőjelölteket is megválasztották, egy kivétellel. Azonban az elmúlt három év közélete rámutat arra, hogy ez nem érdekli a polgármestert, mert a város valós képviselete helyett csak a saját politikai céljait szeretné megvalósítani – mondta csütörtök délelőtt a Szent István téren Benkő Zsolt.

A képviselő hozzátette, miközben Márki-Zay folyamatosan azt hangoztatja, hogy a település a csőd szélén táncol, addig méltatlan intézkedéseket vezetett be. Például elvette a nyugdíjasoktól az évenkénti 10 ezer forintos karácsonyi utalványt, viszont évente 70-80 millió forintból olyan propagandagépezetet működtet, aminek a fő feladata az ő politikai tevékenységének népszerűsítése. Emellett több millió forintért szavazatszámláló rendszert szerzett a városházára, ahol olyan beléptetőrendszer működik, ami kizárja a vásárhelyieket onnan. – A polgármester nem él, hanem visszaél a választók bizalmával – hangsúlyozta Benkő a helyi portálnak.

Cseri Tamás felelevenítette: Márki-Zay Péter politikai pályája három éve erről a térről indult, ahol azt ígérte, fejlődést és szeretet hoz a városba. – Ez nem valósult meg: a fejlődésből három éve semmit nem látunk és a szeretetről sem Vásárhely jut eszünkbe. Egymás ellen fordította, felhergelte az embereket, gyűlöletet és egy helyben toporgást hozott – fejtette ki a képviselő. Megemlítette: a politikus korábban úgy fogalmazott, hogy számára nem létezik nemesebb feladat a polgármesterségénél, most viszont tisztán látszik, hogy nem a várossal nem törődik, hanem az ellenzéki roncsderbibe próbálja belökdösni magát.

Nem érezzük, hogy fontos lenne neki Vásárhely, csak a saját politikai karrierje fontos, magát építi a város helyett. Nem szolgálta meg a bizalmat, ugródeszkának használja a települést a miniszterelnöki álmai eléréséhez

– húzta alá Cseri.

Horváth Zoltán szerint a polgármester lassan másfél éve kétharmados közgyűlési többséggel bír, mégsem indultak el jelentős fejlesztések. – A tram-train kivételével semmilyen nagy projekt nem zajlik, és milliárdos beruházások úsztak el. Ha 10-15 év múlva visszatekintünk erre a három évre, be fogjuk látni, hogy ez idő alatt akkora hátrányt szerzett Vásárhely a többi megyei jogú várossal szemben, aminek a behozása nem három évet, hanem évtizedeket vehet igénybe – szögezte le végül a képviselő a promenad.hu-nak.

A vásárhelyieknek megvan a véleménye Márki-Zayról

A nap során a Polgári Együttműködés Hódmezővásárhelyért Egyesület egy videót osztott meg közösségi oldalán arról, hogy miként vélekednek a vásárhelyiek a jelenlegi városvezetésről.

A videóban feltűnnek a megyei jogú város ismert és elismert személyiségei, magánszemélyek, és még Barta Róbert is, Márki-Zay Péter egykori szövetségese is.

promenad.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

Terjed a Hepatitis A

Terjed a Hepatitis A

Az országos tiszti főorvos körlevélben figyelmeztette a fővárosi egészségügyi intézményeket arra, hogy egyre gyakrabban észlelnek fertőző májgyulladást
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!