2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Cáfoljuk az oltásellenes baloldal veszélyes, hamis állításait

Nagy horderejű kampányt folytatnak a baloldali és liberális pártok, illetve sajtóorgánumaik a keleti vakcinákkal szemben a koronavírus-járvány kellős közepén. A baloldal oltásellenes kampányának következményeként – színtiszta politikai számításból – tulajdonképpen saját választóik testi épségét és egészségét veszélyeztetik a balliberális pártok, mivel kutatások bizonyítják, hogy a baloldali érzelmű választók körében alacsonyabb mértékű az oltási hajlandóság, mint a kormánypárti szavazók körében. Minden oltás életet ment, mégis vannak olyan politikai erők Magyarországon, amelyek ezt nyíltan vagy burkoltan vitatják. A Századvég Alapítvány elemzésében cáfolja az oltásellenes baloldal öt legveszélyesebb, hamis állítását az oltóanyagokkal kapcsolatban.

  • Cáfoljuk az oltásellenes baloldal veszélyes, hamis állításait

Minden Magyarországon engedélyezett vakcina hatékony

A koronavírus-járványból való kilábalás egyetlen lehetőségét a vakcináció adja, ebben világszinten egyetértés mutatkozik az egészségügyi szakemberek körében. Az elmúlt hónapokban a magyar kormány egyebek mellett annak szentelte ideje és energiája nagy részét, hogy mielőbb beszerezhesse a magyar lakosság számára a szükséges mennyiségű oltóanyagot a vakcinagyártóktól. Miután kiderült, hogy a nyugati gyártók nem tudják kellő időben és kellő mennyiségben leszállítani oltóanyagaikat, az ország mielőbbi átoltása érdekében szükségessé vált keleti országokból származó vakcinák beszerzése. Előbb az orosz Szputnyik V, majd a kínai Sinopharm oltóanyagot engedélyezte a hazai gyógyszerészeti szakhatóság és ezáltal lehetővé vált, hogy a nyugatról kieső vakcinák helyett keleti vakcinákkal oltsák a lakosságot, és az egészségügyi szempontok figyelembevételével mielőbb újra lehessen indítani az ország gazdaságát.

A lakosság átoltása európai összehasonlításban is kiválóan halad, azonban a baloldali pártok mindent elkövettek annak érdekében, hogy botot dugjanak a küllők közé és politikai haszonszerzés reményében csökkentsék a magyarok oltakozási hajlandóságát. A lassú vakcinációs ütem időben elhúzódó gazdasági újraindítást eredményezne, ami a Gyurcsány-koalíció malmára hajtaná a vizet, ezért a baloldali és liberális pártok a keleti oltóanyagokkal szembeni bizalmatlanság fokozásában tették magukat érdekeltté. Ennek legékesebb példája, hogy a mai napig a Parlament előtt van az a benyújtott országgyűlési határozat, amelyet egytől egyig baloldali politikusok írtak alá, és amelyben az orosz és kínai vakcinák felhasználásának felfüggesztését követelték. Mára több mint egymillió magyar ember kapott orosz vagy kínai oltóanyagot, ezzel együtt védettséget a koronavírussal szemben, ezáltal kijelenthető, hogy amennyiben a baloldal tervei valósultak volna meg, továbbra is százezrek lennének közvetlenül, vagy közvetetten fertőzési veszélynek kitéve.  A baloldal vakcinák irányában tanúsított magatartása oltásellenességként értelmezhető, mert kommunikációjuk célkeresztjében folyamatosan a hazai oltási kampány, továbbá az egyébként kiváló hatásfokú, biztonságos orosz és kínai vakcinák állnak. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy a baloldal hamis állításaival ellentétben mi az igazság a magyar oltási gyakorlat kapcsán.

 

I. A regisztráció sikeres

A baloldal támadja a regisztrációs eljárást. Úgy vélik, hogy a folyamat felesleges, csökkenti az oltási hajlandóságot és a regisztráltak adataival visszaélnek. Mára bebizonyosodott, hogy az állampolgárok adatai biztonságban vannak és a regisztráció azért fontos, hogy zökkenőmentesen valósuljon meg az oltási menetrend és az oltóanyagok elosztása. A regisztráció intézménye átláthatóvá és könnyebben szervezhetővé teszi a vakcináció folyamatát az oltást végző háziorvosok, valamint a kórházi oltóponton dolgozók számára.

 

II. A keleti vakcina hatásos

A baloldal folyamatosan támadja az orosz és kínai vakcinákat, ugyanakkor több esetben is előfordult, hogy politikusaik felvették a keleti oltóanyagot. A The Lancet című orvosi hetilap jó bizonyítványt állított ki a Szputnyik V oltóanyagról, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pedig múlt héten hagyta jóvá a Sinopharm vakcinát, ezáltal megtörtént a kínai oltóanyag hatékonyságának világszintű elismerése. Figyelemre méltó, hogy az orosz vakcináért, illetve annak gyártásáért bejelentkezett Németország és Ausztria is.

 

III. A magyar vakcinabeszerzés és engedélyezési eljárás hatékonyan működik

A Gyurcsány-lista figyelmen kívül hagyja, hogy a brüsszeli vezetés előnytelen vakcinabeszerzési szerződéseket kötött. Mint utóbb kiderült, jóval kevesebb oltóanyag érkezett az uniós tagállamokba éppen abban az időben, amikor szerte a kontinensen tombolt a koronavírus-járvány második és a harmadik hulláma. Mivel a nyugati tagállamok kizárólag a brüsszeli beszerzésre bízták oltási kampányukat, ma ezen országok nagy részében lakosságarányosan mintegy fele annyi beoltott személy van, mint Magyarországon. Fontos megemlíteni, hogy a magyar hatóságok is az uniós rendszer részei, és a magyar szakemberek is európai szabványok és előírások figyelembevételével dolgoznak. Megállapítható, hogy a magyar szakemberek ugyanolyan pontossággal és igényességgel járnak el Magyarországon a vakcinák engedélyeztetése során, mint nyugaton, tehát a hazai döntéshozatal során megmutatkozó lelkiismeretes, szakmailag kimagasló munkájuk teljes mértékben megbízható.

 

IV. Kisebb mértékű a többlethalálozás az Európai Uniós átlagnál

A balliberális tömb folyamatosan azt hangoztatja, hogy Magyarországon kirívóan sokan hunytak el a járvány következtében, amiért a kormány a felelős. Ugyanakkor kiemelten fontos tisztázni, hogy a magyar statisztikusok minden koronavírussal fertőzött elhunytat feltüntetnek a statisztikai adatsorban, tehát azokat is, akik nem a fertőzés miatt, hanem azzal együtt hunytak el. Minden ember elvesztése fájdalmas és együttérzésünket váltja ki, azonban az országok közötti eltérő adatkezelés miatt összehasonlító elemzés esetén a többlethalálozásról szóló statisztikai adatokat célszerű vizsgálni. Ezekből kiderül, hogy Magyarország a középmezőnynél valamivel jobb helyet foglal el az Európai Unióban, tehát a magyar többlethalálozás az uniós átlagnál kisebb mértékű.

 

V. A keleti vakcinákkal is lehet majd utazni

A baloldali és liberális média előszeretettel riogat azzal, hogy akik orosz, vagy kínai oltóanyagot vesznek fel, utazási korlátozásokkal fognak szembesülni. Ez a kijelentés azonban minden alapot nélkülöz, mivel az országok kétoldalú megállapodásokat köthetnek egymással arra vonatkozóan, hogy kölcsönösen elfogadják a különféle oltóanyagokkal védett beutazók védettségét tanúsító igazolását. A kölcsönös elismerésről a magyar kormány már megállapodott Szlovéniával, Szerbiával, továbbá Montenegróval, de több országgal is tárgyalásokat folytat és bővíteni fogja a megállapodások számát. Mindemellett fontos tényező, hogy a keleti vakcinákkal védett kínai és orosz turisták millióiról vélhetően egyik ország sem fog lemondani puszta politikai számításból, vagy a nyugati gyógyszergyártó cégek érdekeinek való megfelelési kényszerből.

 

Összességében megállapítható, hogy a hazai vakcináció a baloldal oltásellenes kampánya ellenére is sikeres, Magyarország az európai élmezőnyben található az oltottak számának tekintetében. Minden, a vakcinák ellen irányuló baloldali törekvés veszélyeztetheti a lakosság fizikai egészségét, hátráltathatja a gazdaság újraindítását, ezáltal fékezheti az emberek fizikai és pszichés regenerálódásának lehetőségét. A magyarok többsége azonban átlát Gyurcsány Ferenc és szövetségesei hatalmi-politikai játszmáin, folyamatosan nő a beoltottak száma, így reális lehetőség nyílt arra, hogy Magyarország a közeljövőben továbbléphessen az elmúlt bő egy évben tapasztalt járványügyi nehézségeken.

 

 

Századvég

 

Kapcsolódó anyagok:

Ne hallgasson a vakcinaellenes hangokra!

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor hozzátette: 2A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!