2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Rózsa Miklós a filmzenekirály 03:00

Belföld

Várhelyi Olivér diplomata az új uniós biztosjelölt

Várhelyi Olivér, hazánk Európai Unióhoz akkreditált nagykövete lehet az új magyar biztos – közölték egybehangzó uniós források. A Magyar Nemzetnek Ursula von der Leyen szóvivője egyelőre nem erősítette meg a nevet, de azt elárulta: az elnökasszony ma délután beszélt Orbán Viktorral telefonon és új biztosjelöltet kért a magyar miniszterelnöktől. A miniszterelnök a késő esti sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy Várhelyi Olivér a jelölt a biztosi posztra.

  • Várhelyi Olivér diplomata az új uniós biztosjelölt

Ismert, Trócsányi László jelöltségét ma délelőtt másodszorra is leszavazta az Európai Parlament jogi szakbizottsága.

Jens Flosdorff tudatta azt is a Magyar Nemzettel: von der Leyen kérése, hogy a magyar kormány mielőbb álljon elő az új névvel.

– A biztosjelöltnek természetesen az egész folyamaton át kell esnie, és a JURI szakbizottságnak is rá kell bólintania a személyre – fogalmazott a szóvivő, hozzátéve: magától értetődő feltétel az is, hogy a jelölt alkalmas legyen a bővítési és szomszédságpolitikai portfólió vezetésére.

Valóban Várhelyi Olivér a biztosjelölt

Orbán Viktor miniszterelnök késő esti sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy Várhelyi Olivér a jelölt a biztosi posztra.

Orbán Viktor az Antti Rinne finn miniszterelnökkel tartott hétfői budapesti sajtótájékoztatón kérdésre közölte: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke azt kérte tőle, jelöljön más biztost.

A miniszterelnök erre azt felelte: "különleges helyzetben" van,

tekintettel arra, hogy Trócsányi László korábbi igazságügyi miniszter a Fidesz listavezetője volt az EP-választáson, és előre jelezték, hogy biztosjelöltként számítanak rá. Ez a lista 53 százalékot kapott, "azt gondoltuk, ez egy erős demokratikus legitimáció lesz, és ez megkönnyíti a bizottság elnökasszonyának és az EP-nek a döntését is", de ez nem így történt.

"Nem utasítottam el az elnökasszony kérését, de abba nem mehetek bele, hogy bárki más, például az EP válogasson magyar politikusok közül a magyar nép helyett" - közölte a kormányfő, aki ezért - mondta - egy technokratát jelölt a posztra, nem pedig egy politikai delegáltat.

Ünnepelnek a balliberálisok

Győzelemként értékelték a balliberális politikusok, hogy az EP jogi szakbizottsága második alkalommal is leszavazta a magyar biztosjelöltet – derült ki a Hír TV Híradójából. 

Trócsányi László is reagált. Szerinte a döntés nem csak a jogászt és a gondolkodót sérti rendkívül durván, hanem az egyént, magát az embert is. Hozzátette, a hivatkozott döntés valójában hazugságok, kontextusukból helytelenül kiemelt és tendenciózusan tálalt tények összetákolt gyűjteménye. Korábbi reakciójához hasonlóan ismét kilátásba helyezte, hogy igazát bíróság előtt fogja megvédeni.

Magyar Nemzet - Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Így riogat Pikó András + videó

Így riogat Pikó András + videó

A VIII. kerületi baloldali polgármester valótlanságokat állít az Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztésével kapcsolatban - mondta a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté kiemelte: Pikó András a 2019-es kampányát is hazugságokra alapozta, ezt ismételné meg idén is.
Emlékük legyen áldott + videó

Emlékük legyen áldott + videó

A Parlamentben is megemlékeztek a holokauszt magyarországi áldozatairól. 1944-ben ezen a napon, április 16.-án kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása. A Mazsihisz elnöke emlékeztetett, a zsidókat ma Izraelben érő véres támadások után ismét magasra csapott az antiszemitizmus lángja a világban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!