2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

Varga Mihály: Országépítő munka folyik

Évindító fórumot tartott csütörtökön Miskolcon Csöbör Katalin, a Fidesz térségi országgyűlési képviselője, a rendezvényen Varga Mihály miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter azt mondta: Magyarországon országépítő munka folyik.

  • Varga Mihály: Országépítő munka folyik

A politikus beszédében kiemelte: ehhez a munkához a gazdaság teljesítménye teremti meg az alapot.

Azt mondta, a kormány a családokat erősítő, az adóterheket mérséklő és a magyar emberek érdekeit szolgáló lépéseket tervez 2020-ban is.

A pénzügyminiszter a gazdaságpolitika céljának nevezte, hogy a következő években is fennmaradjon az uniós átlagot 2 százalékponttal meghaladó gazdasági növekedés, tovább bővüljön a foglalkoztatás, folytatódjon a bérek emelkedése és növekedjenek a beruházások is.

Varga Mihály emlékeztetett arra, hogy 2010-ben a magyar embereknek a munkanélküliséggel, a sávos adózás igazságtalanságával, a több mint 80 százalékos államadóssággal és a devizahitelek terheivel kellett szembenézniük.

A korábbi elhibázott gazdaságpolitika miatt tíz év munkába telt, mire megszűnt ez a méltatlan helyzet, Magyarország újra az országot megillető helyre került a régióban, és az ország a visegrádi négyekhez "újra vissza tudott zárkózni" - tette hozzá.

Megemlítette, hogy a gazdaság növekedése 2019 harmadik negyedévében elérte az 5 százalékot.

A miniszter a gazdasági eredményekről szólva a továbbiakban elmondta, hogy a foglalkoztatottak száma tavaly meghaladta a 4,5 milliót és 2010 óta az átlagkeresetek több mint 80 százalékkal emelkedtek. Továbbra is fegyelmezett költségvetési politikát folytatnak, a cél, hogy legkésőbb 2023-ra olyan költségvetés szülessen, amely nem okoz hiányt - fűzte hozzá.

Ezt csak fokozatosan lehet elérni - mondta Varga Mihály -, mert a magyar gazdaság felzárkózási pályán van, a költségvetés kialakításakor egyszerre kell mérlegelni az adó- és adósságcsökkentést, a beruházások támogatását és a bérek növelését a közszférában. Az eurózóna lassuló növekedése mellett, egy stagnáló külső környezetben csak úgy lehet megőrizni a növekedés mértékét, ha új eszközök kerülnek a gazdaságpolitika fókuszába - jelezte, kiemelve, ezért készül az új gazdaságvédelmi akcióterv.

A tárcavezető kitért arra is, hogy az ország teljesítményén belül Borsod-Abaúj-Zemplén megye fejlődése kiemelkedő volt: a 2010-es kormányváltás óta eltelt időszakban a megyében megduplázódott az egy főre jutó GDP és a munkanélküliek száma is a térségben csökkent a legnagyobb mértékben országos szinten.

Csöbör Katalin beszédében összefoglalta, hogy választókörzetében az elmúlt tíz évben jelentős fejlesztések, beruházások történtek, több, költségvetési, uniós és külföldi tőkéből finanszírozott beruházás kezdődött és kezdődik el.

Ezeknek köszönhetően a gazdaság, a mezőgazdaság, az infrastruktúra is fejlődhet, az elmúlt évek eredményeit a tavalyival összevetve elmondható, hogy az ország jól teljesít - tette hozzá a fideszes képviselő.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kiderült, hogy hány órakor kezdődik a Békemenet + videó

Kiderült, hogy hány órakor kezdődik a Békemenet + videó

A június elsejei Békemenet részleteit ismertették szerda délelőtt a szervezők. Az eseményen ott lesz a miniszterelnök is, aki beszédet mond majd. A sajtótájékoztatón ott volt kollégánk Marschal Gréta. Ő számolt be a részletekről.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!