2020. október 21.,
szerda, Orsolya napja

Varga Judit szerint világnézetek harca és politikai állásfoglalás zajlik Brüsszelben

Hír TV

2020. október 18., vasárnap 12:22

Világnézetek harca, és politikai állásfoglalás zajlik Brüsszelben - erről beszélt az igazságügyi miniszter, a Hír TV Bayer show című műsorában. Varga Judit szerint a Magyarország ellen zajló liberális támadás alaptalan. A tárcavezető hozzátette: az Európai Unióhoz való csatlakozáskor elfogadott szerződést Magyarország betartja, Brüsszel azonban a nemzeti identitást érintő kérdésekben önállóan hozna döntéseket.

Méltatlan támadás

- így reagált az igazságügyi miniszter a Hír TV Bayer show című műsorában arra, hogy Donáth Anna egy a Hír TV által nyilvánosságra hozott videóban beismerte:

a Momentumnak része volt abban, hogy az Európai Parlamentben diktatúratörvényként beszéltek a felhatalmazási törvényről.

A tárcavezető úgy véli:

rendszeresen alaptalan vádakkal támadják Magyarországot. Brüsszel lépésről lépésre felül akarja írni a uniós csatlakozáskor elfogadott szerződéseket, sokszor a nemzeti identitást érintő kérdésekben is a nemzetállamok felett hozna döntést

- fogalmazott a miniszter.

Varga Judit hozzátette:

manapság aki liberálisnak mondja magát egy kirekesztő, diktatórikus véleményt képvisel, és nem nyitott a konzervatív, keresztény országok véleményére.

Mint mondta: küzdeni kell a progresszív liberális gőzhenger ellen, Magyarország pedig idővel megnyeri ezt a csatát.

A teljes beszélgetést ma este 9 óra után láthatják a Bayer showban.

Kapcsolódó tartalom:

Deutsch Tamás: Vera Jourová nem hív, nem keres, nem válaszol a leveleinkre

Hír TV