2022. 10. 06. Csütörtök Brúnó, Renáta napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Varga Judit: Magyarország az EU legaktívabb tagjai közé tartozik a védelempolitikában

Magyarország az Európai Unió legaktívabb tagjai közé tartozik a biztonság-, és védelempolitikában, és rendkívül jó az együttműködése Németországgal - mondta Varga Judit igazságügyi miniszter szerdán Berlinben, ahol részt vett a terület egyik legrangosabb nemzetközi tanácskozásán.

  • Varga Judit: Magyarország az EU legaktívabb tagjai közé tartozik a védelempolitikában

Varga Judit a Berlin Security Conference (BSC) szünetében a közmédiának adott nyilatkozatában kiemelte: Orbán Viktor kormányfő már 2016-ban arról beszélt, hogy meg kell erősíteni Európa védelmi képességeit, és ez a gondolat egyre inkább előtérbe kerül.

A miniszter a BSC-n részt vett egy panelbeszélgetésen is, amely a nőknek a béke és a biztonság megteremtésében betöltött szerepéről szólt. Ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: Magyarország bizonyította, hogy aktív részese a nők helyzetének erősítését célzó folyamatnak, és a kormány külön akciótervet is készít az ügyben.

Rámutatott, hogy a nők sokkal inkább megszenvedik a fegyveres konfliktusokat, mint a férfiak, a Hungary Helps (Magyarország segít) program révén pedig a magyarok olyan támogatást nyújtanak a háborús övezetekben élőknek, amelynek révén a nők mindennapjai is könnyebbé válhatnak.

A panelbeszélgetésen a Hungary Helps program alapgondolatát ismertetve kiemelte, hogy nem a bajokat, gondokat kell behozni Európába, hanem a segítséget kell eljuttatni a rászorulóknak. Ennek jegyében vesz részt Magyarország a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet pusztítását elszenvedő Karakos, a legnagyobb iraki keresztény város újjáépítésében.

Varga Judit Berlinben találkozott mértékadó német lapok vezető szerkesztőivel is. Ezzel kapcsolatban a közmédiának elmondta, hogy a német fősodratú médiában "kritikus hangvételben tudósítanak Magyarországról", és ezzel a bírálatra építő szemléletmóddal nehéz észrevenni, hogy "nagyon sok jó dolog történik".

Ilyen például a magyar-német biztonság- és védelempolitikai együttműködés vagy éppen az egyre nagyobb nemzetközi elismertségű és sokhelyütt példaként szolgáló Hungary Helps program, amelyet kitartóan tovább kell népszerűsíteni, és minden külföldi újságírónál igyekezni kell elérni, hogy ne csak a kritika lehetőségét keresse, hanem "vegye észre, hogy Magyarország mennyi mindent tesz Európa biztonságáért Európa határain kívül" - mondta Varga Judit.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!