2021. 09. 28. Kedd Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Varga Judit: Ijesztő, amiket Juncker beszél

Az uniós kapcsolatokért felelős államtitkár szerint „van annak egy diszkrét bája”, hogy az Európai Bizottság elnöke szerint az Orbán-kormány politikája nem kereszténydemokrata, miközben ő Karl Marx szoboravatóján mondd beszédet, és Fidel Castrót hősnek tartja.

Jean-Claude Juncker egy német lapinterjúban fogalmazott úgy, nem lehet összeegyeztetni a kereszténydemokrata értékeket a Fidesz politikájával. A luxemburgi politikust a Welt am Sonntag a Fidesz és Orbán Viktor Európa-ellenesnek értékelt lépéseiről kérdezte. Az Európai Bizottság elnöke azt mondta: állandóan vitatkozik a magyar miniszterelnökkel és kezdeményezte a Fidesz kizárását az Európai Néppártból, ezt viszont elutasították. Juncker a májusi EP-választással kapcsolatban hozzátette: a migráció fontos téma, de ellenben a magyar kormány álláspontjával, nem ez a legfontosabb probléma az unió számára. 

„Van annak egy diszkrét bája, hogy az a Jean-Claude Juncker jelenti ki egy mai interjújában, hogy a Fidesz és az Orbán-kormány politikája nem kereszténydemokrata, aki a kommunizmus szellemi atyjának, Karl Marxnak a szoboravatóján mond beszédet és aki Fidel Castro kommunista diktátort hősnek nevezi” – fogalmazott Facebook-bejegyzésében Varga Judit uniós kapcsolatokért felelős államtitkár.

Varga Judit továbbá megjegyezte, az különösen ijesztő, hogy Juncker arra a kérdésre, hogy vajon az EP-választások legfontosabb témája a migrációs válság helyes kezelése lesz-e, annyit tud válaszolni, hogy ezt nagyon sajnálná, mert vannak ennél fontosabb problémák is az unióban. Az államtitkár szavai szerint az Európai Bizottság elnökének szavai tökéletesen rávilágítanak arra, hogy a brüsszeli elit teljesen elszakadt a valóságtól és az európai polgároktól.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Magyar-horvát infrastruktúra-fejlesztés

Fejleszteni kell a Magyarországot Horvátországgal összekötő infrastruktúrát, mert a határ menti együttműködés dinamikusabbá tétele elősegíti a gyors újraindítást - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Nagykanizsán. 2021. szeptember 28.

Az Országgyűlés folytatja munkáját

Az inflációról és az ellenzéki előválasztásról is beszéltek ellenzéki képviselők napirend előtt az Országgyűlésben. 2021. szeptember 28.

Megkapta Biden a harmadik oltást

Az amerikai TV társaságok kamerái előtt vette fel a harmadik, koronavírus elleni vakcinát az amerikai Egyesült Államok elnöke. 2021. szeptember 28.

Legfrisebb híreink

Szemétből divat

A divatipar is egyre komolyabban fordul az újrafelhasznált anyagok használatához, hiszen ma már trendi az ökotudatosság.

Lagzi Lajcsi a piacon

A zenész néhány óra leforgása alatt közel 2 millió forintot gyűjtött össze, melyet jótékony célra fordít.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!