2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Varga Judit: Ijesztő, amiket Juncker beszél

Az uniós kapcsolatokért felelős államtitkár szerint „van annak egy diszkrét bája”, hogy az Európai Bizottság elnöke szerint az Orbán-kormány politikája nem kereszténydemokrata, miközben ő Karl Marx szoboravatóján mondd beszédet, és Fidel Castrót hősnek tartja.

  • Varga Judit: Ijesztő, amiket Juncker beszél

Jean-Claude Juncker egy német lapinterjúban fogalmazott úgy, nem lehet összeegyeztetni a kereszténydemokrata értékeket a Fidesz politikájával. A luxemburgi politikust a Welt am Sonntag a Fidesz és Orbán Viktor Európa-ellenesnek értékelt lépéseiről kérdezte. Az Európai Bizottság elnöke azt mondta: állandóan vitatkozik a magyar miniszterelnökkel és kezdeményezte a Fidesz kizárását az Európai Néppártból, ezt viszont elutasították. Juncker a májusi EP-választással kapcsolatban hozzátette: a migráció fontos téma, de ellenben a magyar kormány álláspontjával, nem ez a legfontosabb probléma az unió számára. 

„Van annak egy diszkrét bája, hogy az a Jean-Claude Juncker jelenti ki egy mai interjújában, hogy a Fidesz és az Orbán-kormány politikája nem kereszténydemokrata, aki a kommunizmus szellemi atyjának, Karl Marxnak a szoboravatóján mond beszédet és aki Fidel Castro kommunista diktátort hősnek nevezi” – fogalmazott Facebook-bejegyzésében Varga Judit uniós kapcsolatokért felelős államtitkár.

Varga Judit továbbá megjegyezte, az különösen ijesztő, hogy Juncker arra a kérdésre, hogy vajon az EP-választások legfontosabb témája a migrációs válság helyes kezelése lesz-e, annyit tud válaszolni, hogy ezt nagyon sajnálná, mert vannak ennél fontosabb problémák is az unióban. Az államtitkár szavai szerint az Európai Bizottság elnökének szavai tökéletesen rávilágítanak arra, hogy a brüsszeli elit teljesen elszakadt a valóságtól és az európai polgároktól.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

A hídpénz-botrányt is napirendre vennék a balliberális politikusok az Európai Parlamentben?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!