2020. október 28.,
szerda, Simon, Szimonetta napja

Varga Judit: Állítsák le a nemzetközi dezinformációs kampányt

Hír TV

2020. április 19., vasárnap 22:31

A magyar jogállamiságért éjjel-nappal aggódók állítsák le azt a nemzetközi dezinformációs kampányt, amely szerint a magyar koronavírus-törvény a diktatúra előtt egyengeti az utat! - jelentette ki az igazságügyi miniszter. Varga Judit az Európai Bizottság alelnökének nyilatkozatára utalt. Vera Jourova ugyanis elismerte: Magyarország eddig nem fogadott el olyan jogszabályt, amely ellenkezne az európai uniós jogrenddel.

The New York Times, Guardian, Politico, Die Presse, csak néhány azok közül a nemzetközi hírportál közül, amely az elmúlt hetekben bírálta Magyarországot a koronavírus törvény miatt. A szerzők legtöbbször aggodalmukat fejezték ki a magyar jogállamiság, demokrácia és sajtószabadság miatt.

Magyarország külgazdasági- és külügyminiszterén az egyik legismertebb amerikai hírcsatorna műsorában azt kérték számon, hogy miért nem ülésezik a magyar parlament.

Az igazságügyi miniszter április elején az osztrák közszolgálati híradónak adott interjút, ahol arra kérte a sajtót, hogy mielőtt ítélkeznek a koronavírus-törvény felett, először olvassák el a nem túl terjedelmes dokumentumot.

Mindenkinek azt ajánlom, hogy ezt a rövid, pár oldalas törvényt olvassák el szóról-szóra, mielőtt saját maguk kialakítják a véleményüket, és ne csak a félrevezető médiának higgyenek.

Az Európai Bizottság alelnöke ugyanakkor továbbra is aggodalmának adott hangot a törvény miatt. Vera Jourova nem sokkal később találkozott Varga Judittal, ezt követően pedig egészen másképp nyilatkozott a cseh közszolgálati televízióban. Úgy fogalmazott, Magyarország eddig nem fogadott el olyan jogszabályt, amely ellenkezne az európai uniós jogrenddel.

A cseh ellenzéki Polgári Demokratikus Párt alelnöke üdvözölte Jourová kijelentését, amely szerinte arról tanúskodik, hogy Brüsszelben végre elolvasták a magyar törvényeket.

Varga Judit a pedig a Facebookon reagált. Az igazságügyi miniszter bejegyzésében azt írta: ha már az európai Bizottság alelnöke is ezen a véleményen van, akkor elvárható, hogy a magyar jogállamiságért éjjel-nappal aggódók állítsák le azt a nemzetközi dezinformációs kampányt, amely szerint a magyar koronavírus-törvény a diktatúra előtt egyengeti az utat.

 

Kapcsolódó anyagunk:

Jourová: A magyar intézkedések nem ellenkeznek az európai uniós joggal

Hír TV