2021. 09. 17. Péntek Zsófia napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 21:00

Belföld

Varga Judit: Állítsák le a nemzetközi dezinformációs kampányt

A magyar jogállamiságért éjjel-nappal aggódók állítsák le azt a nemzetközi dezinformációs kampányt, amely szerint a magyar koronavírus-törvény a diktatúra előtt egyengeti az utat! - jelentette ki az igazságügyi miniszter. Varga Judit az Európai Bizottság alelnökének nyilatkozatára utalt. Vera Jourova ugyanis elismerte: Magyarország eddig nem fogadott el olyan jogszabályt, amely ellenkezne az európai uniós jogrenddel.

The New York Times, Guardian, Politico, Die Presse, csak néhány azok közül a nemzetközi hírportál közül, amely az elmúlt hetekben bírálta Magyarországot a koronavírus törvény miatt. A szerzők legtöbbször aggodalmukat fejezték ki a magyar jogállamiság, demokrácia és sajtószabadság miatt.

Magyarország külgazdasági- és külügyminiszterén az egyik legismertebb amerikai hírcsatorna műsorában azt kérték számon, hogy miért nem ülésezik a magyar parlament.

Az igazságügyi miniszter április elején az osztrák közszolgálati híradónak adott interjút, ahol arra kérte a sajtót, hogy mielőtt ítélkeznek a koronavírus-törvény felett, először olvassák el a nem túl terjedelmes dokumentumot.

Mindenkinek azt ajánlom, hogy ezt a rövid, pár oldalas törvényt olvassák el szóról-szóra, mielőtt saját maguk kialakítják a véleményüket, és ne csak a félrevezető médiának higgyenek.

Az Európai Bizottság alelnöke ugyanakkor továbbra is aggodalmának adott hangot a törvény miatt. Vera Jourova nem sokkal később találkozott Varga Judittal, ezt követően pedig egészen másképp nyilatkozott a cseh közszolgálati televízióban. Úgy fogalmazott, Magyarország eddig nem fogadott el olyan jogszabályt, amely ellenkezne az európai uniós jogrenddel.

A cseh ellenzéki Polgári Demokratikus Párt alelnöke üdvözölte Jourová kijelentését, amely szerinte arról tanúskodik, hogy Brüsszelben végre elolvasták a magyar törvényeket.

Varga Judit a pedig a Facebookon reagált. Az igazságügyi miniszter bejegyzésében azt írta: ha már az európai Bizottság alelnöke is ezen a véleményen van, akkor elvárható, hogy a magyar jogállamiságért éjjel-nappal aggódók állítsák le azt a nemzetközi dezinformációs kampányt, amely szerint a magyar koronavírus-törvény a diktatúra előtt egyengeti az utat.

 

Kapcsolódó anyagunk:

Jourová: A magyar intézkedések nem ellenkeznek az európai uniós joggal

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

A járványról, az uniós tagságról és a pápa látogatásáról is beszélt Orbán Viktor

A kormányfő a nemzeti konzultáció jelentőségét is kiemelte. 2021. szeptember 17.

Tettyei Piknik a Tettyei Romoknál

A helyszínen van tudósítónk Szilágyi Jenő, aki az esemény védnökével, a Baranya megyei Közgyűlés elnökével, Őri Lászlóval beszélget. 2021. szeptember 17.

Illegális migránsokat tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében

A rendőrök 33 illegális határsértőt tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében, akik jogellenesen próbáltak meg bejutni az országba. 2021. szeptember 17.

Legfrisebb híreink

Fricz Tamás:

Fricz Tamás kutatási tanácsadó, Alapjogokért Központ

Műsorok

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.

Publi Cafe - ajánló

A hétköznaponként jelentkező Publi Cafe politológusok és publicisták segítségével vizsgálja politika és a média szerepét. 20 óra 5 perctől.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!