2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Varga-Damm Andrea: A tárgyalóteremben én vagyok a király

Magából kikelve fenyegetőzött Varga-Damm Andrea a parlamentben, amikor szóba került, hogy köze lehetett a lakásmaffiához. A Jobbik politikusa azt kiabálta: a tárgyalóteremben ő a király. A baloldalt nem zavarja a Jobbik újabb botránya. A Mi hazánk szerint azonban Varga-Damm magyarázattal tartozik szavazóinak.

  • Varga-Damm Andrea: A tárgyalóteremben én vagyok a király

Köze lehetett a lakásmaffiához a Jobbik országgyűlési képviselőjének. Az Echo Tv Informátor című műsora bemutatott egy 2000-ben készült adásvételi szerződést, amelyen Dr. Varga-Damm Andrea neve és ügyvédi pecsétje szerepel. A lakásmaffia egyik áldozata Fürst Mihályné akkor feljelentést is tett a Budapesti Ügyvédi Kamaránál, ahonnan végül ki is zárták. A Jobbiktól arra lettünk volna kíváncsiak, hogy a párton belül indul-e belső vizsgálat Varga-Damm Andra ellen.

„Szerintem Ön is nagyon jól tudja ez olyan kérdés, amire a Rágalominfó nevű sajtótájékoztatót tartjuk fenn”– mondta Farkas Gergely, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

Kíváncsiak voltunk az Egerben a Jobbik mögé felsorakozó Gyurcsány-párt véleményére is, de kitérő választ kaptunk.

„Ha van ilyen ügy, akkor erről Varga-Damm Andreát kell megkérdezni”– mondta Gréczy Zsolt, a DK frakciószóvivője. A szocialisták állásfoglalás helyett inkább televíziónkat támadták.

„Látjuk, hogy micsoda hírhamisítás zajlik önöknél is az Echo Televízióban. Nem szeretném kommentálni” – hárított Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP frakcióvezető-helyettese.

Varga Damm Andreának tisztáznia kell a helyzetet– erről Apáti István a Mi hazánk Mozgalom politika beszélt. „Andreának tisztáznia kell ezek után magát és amennyiben valóban megáll a felelőssége, akkor abból nyilván neki és a Jobbik vezetőségének is a megfelelő következtetéseket le kell vonniuk”– tette hozzá. 

Varga-Damm Andrea esetleges lakásmaffiához való köze az országgyűlésben is szóba került, azonban a felszólalásokat folyamatos bekiabálásokkal zavarták meg az ellenzéki politikusok.

„Milyen kapcsolat lehet az ügyvédi kamarából kizárt jobbikos képviselő és a lakásmaffia között?”– mondta a Fidesz frakcióvezető helyettese, Böröcz László. Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint Varga-Damm Andrea elszámolással tartozik választói felé

„A történet külön pikantériája, hogy annál a társaságnál ahol a jobbik parlamenti képviselője is dolgozott feltűnően sok kilakoltatás történt. Mind a Jobbik, mind Varga-Damm Andrea rendszeresen felemelik a hangjukat a kilakoltatások ellen. Úgy látszik a képviselő asszony más esetekben a szálkát felfedezi a gerendát pedig a saját szemében nem képes fellelni”– mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára. 

„Tudják a tárgyalóterem az az én placcom ott én vagyok a király”– hangzott el. Varga-Damm Andrea válaszadás helyett, magából kikelve fenyegetőzött az Országgyűlésben.

„Nyilvánossá fogom tenni az összes peres tárgyalás időpontját, és örömmel várom a Fideszes és KDNP-s képviselőket a hallgatóság soraiban, amikor majd láthatják a riportereket és a szerkesztőket igencsak szűkölni, amikor el kell mondaniuk, hogy a hazugságokat hogyan is sikerült nekik összerakni.”– mondta a képviselő asszony. 

A politikus közösségi oldalán is reagált a lakásmaffiával kapcsolatos botrányára. Többek között az írta, hogy itt az ideje annak, hogy a Hír TV és az Echo TV őt is megkérdezze a témáról. Egész nap próbáltuk telefonon utolérni a Jobbikos politikust, azonban adásunkig, nem reagált megkeresésünkre.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!