2020. február 27.,
csütörtök, Edina napja

Változó álláspontok

2019. szeptember 19., csütörtök 22:24

Holovits Huba kiemelte: az ellenzék által támogatott jelölt mellé állt a Nők a Balatonért civil szervezet elnöke is, aki korábban határozottan ellenezte Herényi Károly tervét, amely engedte volna a motorcsónakok közlekedését a Balatonon, most mégis őt támogatja.

Nincs jobb megoldás a balatoni turizmus fellendítésére annál, hogy újra engedélyezzék a tavon a motorcsónakok és jachtok közlekedését - ezt találta ki Herényi Károly még 2005-ben. Az akkor még MDF-s színekben politizáló képviselő a kommunista időkkel magyarázta a a több évtizedes tilalmat: szerinte ugyanis a Kádár rendszerben nem akarták, hogy a tóban fürdők lássák a külföldiek járműveit. Herényi most sem zárkózik el attól, hogy elektromos csónakok lepjék el a Balatont.

Herényi Károly most független jelöltként indul a balatonparti település vezetőjének pozíciójáért és bár nem tud azonosulni az ellenzéki pártok politikájával, saját bevallása szerint mindegyik támogatását elfogadja. Herényit támogatja a város korábbi polgármestere is Bezeréti Katalin, aki a Nők a Balatonért Egyesület elnökeként az egyik legnagyobb elutasítója volt annak idején a korábbi MDF-s politikus indítványának most mégis őt támogatja.

Az ellenzéki pártok úgy támogatják Herényi Károlyt, hogy egyiknek sincs alapszervezete a városban - hangsúlyozta a város fideszes polgármestere. Holovits Huba arról is beszélt, hogy nem meglepő az ellenzéki összefogás Herényi mögött mivel nekik csak a hatalom megszerzése fontos.

Hír TV