2020. június 4.,
csütörtök, Bulcsú napja

Vádat emeltek Fürst Györggyel szemben

2014. május 12., hétfő 12:29, frissítve: hétfő 12:49

Vádat emeltek az egykori szocialista alpolgármesterrel, Fürst Györggyel, valamint tizenkét önkormányzati képviselővel és az aljegyzővel szemben az Andrássy út 3. szám alatti ingatlan értékesítésének ügyében.

Az épületet versenytárgyalás nélkül adták el 328 millió forintért egy kft.-nek, a tranzakciót a képviselő-testület az alpolgármester előterjesztésére fogadta el. Az ingatlan bérlőkkel együtt is több mint 900 milliót ér, ezért az ügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt emelt vádat.

„Az ügyben érintett kft. 2004. június 7-én nyújtott be vételi ajánlatot az ingatlanra, amelynek alapján a kerület akkori alpolgármestere, aki az ügy elsőrendű vádlottja, még ugyanazon a napon előterjesztést készített, amelyben javasolta a a képviselő-testületnek az ingatlan elidegenítését. A képviselő-testület tagjai az előterjesztés alapján, versenytárgyalás kiírása nélkül az ingatlan eladásáról döntött” – tájékoztatta a Hír Televíziót a főügyészség szóvivője. „A vádlottak közreműködtek abban, hogy az önkormányzat a lakottan is 902 millió forintot érő ingatlanát 328 millió forintért értékesítse. Mindezzel a vádlottak a VI. kerületi önkormányzat sérelmére mintegy 574 millió forintos vagyoni hátrányt okoztak a vád szerint” – tette hozzá Bagoly Bettina.

Forrás: Hír TV