2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Csernobil öröksége: a Zóna

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Vadai megismételte Dobrev Klára blöffjét a parlamentben

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára arra kérte a Demokratikus Koalíció politikusait hétfőn a parlamentben, hogy kecmeregjenek ki az álhírgödörből.

  • Vadai megismételte Dobrev Klára blöffjét a parlamentben

Vadai Ágnes, a DK képviselője hétfőn, napirend előtt a parlamentben részleteket olvasott fel az Európai Parlament október 21-i elfogadott jelentéséből, eszerint az Európai Parlament üdvözli a minimálbérek uniós keretrendszeréről folytatott konzultáció második szakaszát; felszólítja a tagállamokat, hogy biztosítsanak a szegénységi küszöb feletti tisztességes megélhetést megengedő béreket valamennyi munkavállaló számára; felhívja a Bizottságot, hogy határozza meg a szociális párbeszéd Unión belüli akadályait, és hogy terjesszen elő egy európai minimálbér-keretet az aktív keresők szegénységének felszámolása érdekében; hangsúlyozza, minden munkavállalónak meg kell kapnia a létminimumot.

Vadai Ágnes szerint ez nem másról szól, mint az európai minimálbér bevezetéséről szól, a jelentést pedig Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője terjesztette elő.

Az ellenzéki politikus kiemelte, az EP jelentése önmagában nem elégséges, de a bizottsági elnök Ursula von der Leyen bejelentette, hogy a Bizottság még az idén beterjeszt egy ilyen javaslatot, vagyis a DK egyik választási ígérete célegyenebe ért.

A jelentés elfogadása ellen szavazott a Fidesz mind a 13 európai parlamenti képviselője – folytatta Vadai.

A Gyurcsány-párt politikusa azt állítja, mára a minimálbér alig éri el a nettó átlagkereset 40 százalékát, és a kormány 10 év alatt módszeresen elszegényítette a legkisebb keresetűeket.

Ennek fog véget vetni az európai minimálbér – szögezte le.

Az ellenzéki képviselő felszólalására a kormány részéről Dömötör Csaba államtitkár válaszolt. A kormánypárti politikus kiemelte, kell egy olya környezet, ami a munkára ösztönöz, nem pedig a segélyből élésre, ha pedig magasabb bért akarunk, akkor csökkenteni kell a munkát terhelő adókat.

A politikus emlékeztetett, a bruttó átlagbérek 2010 óta megduplázódtak, a nettó keresetek reálértéke másfélszeresére nőtt, a munkának nagyobb a becsülete.

Ami a minimálbért illeti, azt a kormányt megduplázta – mutatott rá Dömötör Csaba.

A konkrét kezdeményezésről szól, az államtitkár úgy fogalmazott, még Szanyi Tibor is tudja, amit mondanak, az nem igaz, sem reggel, sem délben, sem este, hiszen a foglalkoztatásért felelős brüsszeli biztos is elmondta, nem ígérjük azt, hogy minden európai számára ugyanakkora lesz a minimálbér, teljeséggel lehetetlen és felelőtlenség is.

Dömötör Csaba azt kérte a DK-tól, hogy ne terjesszen valótlanságot, ezen kívül emlékeztetett arra, hogy Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára a közelmúltban a bérből és fizetésből élőket olcsóknak és tanulatlanoknak minősítette.

Vadai Ágnes felszólalása és Dömötör Csaba válasza

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Az EU elfogadta az orosz energiaszektort is célzó 14. szankciós csomagot

Az EU elfogadta az orosz energiaszektort is célzó 14. szankciós csomagot

Az Európai Unió Külügyek Tanácsa az Ukrajna ellen folytatódó háborúra tekintettel elfogadta tizennegyedik szankciós csomagját, amely egyebek mellet az orosz pénzügyi és energiaszektorban, valamint a kereskedelem területén tevékenykedő orosz vállalatokat sújtja, és fellép a korlátozó intézkedések kijátszásával szemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!