2023. 01. 29. Vasárnap Adél napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Vadai megismételte Dobrev Klára blöffjét a parlamentben

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára arra kérte a Demokratikus Koalíció politikusait hétfőn a parlamentben, hogy kecmeregjenek ki az álhírgödörből.

  • Vadai megismételte Dobrev Klára blöffjét a parlamentben

Vadai Ágnes, a DK képviselője hétfőn, napirend előtt a parlamentben részleteket olvasott fel az Európai Parlament október 21-i elfogadott jelentéséből, eszerint az Európai Parlament üdvözli a minimálbérek uniós keretrendszeréről folytatott konzultáció második szakaszát; felszólítja a tagállamokat, hogy biztosítsanak a szegénységi küszöb feletti tisztességes megélhetést megengedő béreket valamennyi munkavállaló számára; felhívja a Bizottságot, hogy határozza meg a szociális párbeszéd Unión belüli akadályait, és hogy terjesszen elő egy európai minimálbér-keretet az aktív keresők szegénységének felszámolása érdekében; hangsúlyozza, minden munkavállalónak meg kell kapnia a létminimumot.

Vadai Ágnes szerint ez nem másról szól, mint az európai minimálbér bevezetéséről szól, a jelentést pedig Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője terjesztette elő.

Az ellenzéki politikus kiemelte, az EP jelentése önmagában nem elégséges, de a bizottsági elnök Ursula von der Leyen bejelentette, hogy a Bizottság még az idén beterjeszt egy ilyen javaslatot, vagyis a DK egyik választási ígérete célegyenebe ért.

A jelentés elfogadása ellen szavazott a Fidesz mind a 13 európai parlamenti képviselője – folytatta Vadai.

A Gyurcsány-párt politikusa azt állítja, mára a minimálbér alig éri el a nettó átlagkereset 40 százalékát, és a kormány 10 év alatt módszeresen elszegényítette a legkisebb keresetűeket.

Ennek fog véget vetni az európai minimálbér – szögezte le.

Az ellenzéki képviselő felszólalására a kormány részéről Dömötör Csaba államtitkár válaszolt. A kormánypárti politikus kiemelte, kell egy olya környezet, ami a munkára ösztönöz, nem pedig a segélyből élésre, ha pedig magasabb bért akarunk, akkor csökkenteni kell a munkát terhelő adókat.

A politikus emlékeztetett, a bruttó átlagbérek 2010 óta megduplázódtak, a nettó keresetek reálértéke másfélszeresére nőtt, a munkának nagyobb a becsülete.

Ami a minimálbért illeti, azt a kormányt megduplázta – mutatott rá Dömötör Csaba.

A konkrét kezdeményezésről szól, az államtitkár úgy fogalmazott, még Szanyi Tibor is tudja, amit mondanak, az nem igaz, sem reggel, sem délben, sem este, hiszen a foglalkoztatásért felelős brüsszeli biztos is elmondta, nem ígérjük azt, hogy minden európai számára ugyanakkora lesz a minimálbér, teljeséggel lehetetlen és felelőtlenség is.

Dömötör Csaba azt kérte a DK-tól, hogy ne terjesszen valótlanságot, ezen kívül emlékeztetett arra, hogy Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára a közelmúltban a bérből és fizetésből élőket olcsóknak és tanulatlanoknak minősítette.

Vadai Ágnes felszólalása és Dömötör Csaba válasza

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!