2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Dobrev szerint nem tanulatlan melósokra van szükség

Okos, egészséges és kiegyensúlyozott emberekre van szükség – jelentette ki Dobrev Klára.

  • Dobrev szerint nem tanulatlan melósokra van szükség

A DK európai parlamenti képviselője az ATV-ben ismételten az európai minimálbér mellett érvelt. A politikus állítja, a Fidesz egész politikája arra épül, hogy olcsó, kiszolgáltatott munkaerővel kell kiszolgálni a multinacionális cégeket. Kijelentette, az az ország, ami alapvetően az olcsó, kiszolgáltatott, tanulatlan munkások kétkezi munkájára épül, az nem versenyképes.

A DK politikusának erősnek szánt mondatai ugyanakkor több ponton is visszatetszők. Egyrészt valótlan alapokon nyugodnak, ugyanis Magyarországon a legtöbb munkavállalót nem a multik, hanem a kis- és középvállalkozások alkalmazzák. Emellett a jelenlegi gazdasági modell „olyannyira” nem versenyképes, hogy a válság előtti időszakban öt százalék körüli gazdasági növekedést jegyeztek fel idehaza, az unióban kevés helyen tudtak ennél jobb – Dobrev Klára megfogalmazása szerint versenyképtelen – eredményt elérni. S hozzá kell tenni azt is, hogy jelenleg foglalkoztatási csúcs van idehaza, 4,5 millió embernek van állása. Dobrev Klára férje, Gyurcsány Ferenc kormányzása idején egymillió fővel kevesebben dolgoztak.

HírTV - Magyar Nemzet

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!