2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Utcai megmozduláson követelik a magyarok jogait

Utcai megmozdulásra hívja az erdélyi magyarságot a Magyar Polgári Párt szombatra, Sepsiszentgyörgyre.

Bíró Zsolt pártelnök a Hír TV Magyarország élőben című műsorában hangsúlyozta: azt követelik a román kormánytól, hogy az 1918-as gyulafehérvári román nemzetgyűlés határozatának pontjait emelje be az alkotmányba – ebben a többi között az autonómiát is rögzítették az erdélyi magyarok számára, ami a mai napig nem valósult meg.

– A XIX. század nyelvezetén a XX. század elején megfogalmazták abban a dokumentumban azt, amit a XXI. században úgy fordítanánk le, hogy autonómia. Közigazgatásban való képviselet, az anyanyelv használata az oktatás és kultúra területén, az igazságszolgáltatásban az anyanyelv használata, a mai EU-ban ezek olvasata autonómiát jelent, ezt szeretnénk kérni – hangsúlyozta Bíró Zsolt.

Tekintse meg a Bíró Zsolttal készült teljes interjút:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!