2019. augusztus 18.,
vasárnap, Ilona napja

Ünnepel az MSZP: 29 éves a párt

Hír TV

2018. október 8., hétfő 10:45, frissítve: hétfő 15:09

Szociális ügyek mentén akar kampányolni az MSZP az európai parlamenti választásokon. Szanyi Tibor abban bízik, hogy a baloldal jövőre többségbe kerülhet Brüsszelben.

„Haza, szeretet, Európa, ennek a hármasában fogom megfogalmazni az MSZP-vel közösen mindazt, amit gondolunk Európáról. Egy biztos, másfajta Európát szeretnénk, mint Orbán, mi egyben szeretnénk tartani az Európai Uniót és nem kívánjuk sem Putyin, sem más kiskutyái lenni, aki szétcincálja az uniót.” – mondta el a kameráknak Újhelyi István európai parlamenti képviselő az ünneplést követően, mikoris a párt folytatta felkészülését az európai parlamenjti választásokra. 

A párt másik EP képviselője abban bízik, hogy a baloldal jövőre többségbe kerülhet az Európai Parlamentben.

„A javaslatom szerint a szociális kérdésekről fogunk igazán sokat beszélni” – mondta Szanyi Tibor. Arra a kérdésre, miszerint ütősebb lesz-e ez, mint a migránstéma, amit a kormánypártok szeretnének azt válaszolta: „Hát én nem gondolom, hogy ütni kéne. Én azt gondolom, hogy az emberek lelkére, gondolkodására kell hatni. Hogyha a baloldalra kapott szavazatok révén egy kicsivel több képviselőt tudunk küldeni az EP-be, akkor az lesz az irányadó tematika, amit a baloldal gondol.”

Szanyi Tibor és Ujhelyi István között köztudottan rossz a viszony, a jövő évi EP-kampány főnöke pedig Ujhelyi István lett. A közös munka esetleges nehézségeire válaszolva Szanyi Tibor azt mondta, nem puszilkodni kell, hanem dolgozni.-

„Beszámolnék, hogyha látnék olyan feszültséget, ami a későbbiekben akár jelentősebbnek tűnhet, mert nem éri meg hazudni maguknak, már csak azért sem, mert úgyis kiderül és akkor szembesítik az embert a véleményével, jogosan. Mondanám, nincs ilyen.” – mondta Hiller István. Hiller István egyetért azzal, hogy az MSZP a migráción kívül más témával is foglalkozzon a kampányban.

„Hogyha valaki kihívja az embert tollaslabdázni, akkor nem kell biztosan egyből elkezdeni a tollaslabda ütővel. Már miért kellene elfogadni azt az étlapot, amit a Fidesz javasol?” - mondta a szocialisták képviselője.

A párt elnöke is megerősítette, hogy a többi ellenzéki párttól eltérően az MSZP-ben nyugalom van. A párt pedig folytatja az EP-választásra való felkészülést.

„A magyar választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az Európai unió tagjaként mi európai béreket akarunk, az Európai unió tagjaként mi európai egészségügyi ellátást akarunk, az Európai unió tagjaként mi európai színvonalú oktatást akarunk, ami a jövőn alapszik. Na ez lesz az a csata, amit meg akarunk vívni.” – mondta Tóth Bertalan. 

Az EP választáson való ellenzéki együttműködésről egyelőre nem sokat tudni. Szanyi Tibor azt javasolta, hogy a baloldali pártok közös kampánnyal készüljenek.