2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Budapest retró 2. 11:00

Belföld

Ungár: Gyurcsány megadta a hisztiellenzék identitását

Ungár Péter, az LMP politikusa, társelnöke nemrég a Ködvágó podcast vendége volt. Bazsó Bálint és Balogh Gábor a beszélgetés elején arra a korábbi kijelentésére kérdezett rá, hogy „szívesen látná az LMP-t a DK SZDSZ-ének színében” – számolt be róla a Mandiner.

  • Ungár: Gyurcsány megadta a hisztiellenzék identitását

Ennek kapcsán azt a kérdést tették fel neki, hogy nem riassza-e az SZDSZ sorsa. Erre Ungár  úgy reagált, hogy ezt konkrétan nem mondta, de úgy véli, hogy 

egy koalíciós kormány jót tenne ennek az országnak.

Majd felidézte, hogy emlékszik még azokra az időkre, amikor koalíciós kormány irányította az országot, amikor folyamatosak voltak a veszekedések.

Majd leszögezte, hogy neki, mint politkusnak azért felesleges az esetleges koalíciókról beszélnie, mert

a 2026-os kormányváltás az már ilyen UFO-szintű távolságba helyezkedett.

Majd hozzátette, hogy „a magyar közélet egy olyan csokiautomata, ami mindig a narancsos csokit dobja ki. S most nem feladata az ellenzéknek arról beszélni, hogy mi lesz egy kormányváltás esetén, mert ezt annyira elbénáztuk, hogy ennek már nagy jelentősége nincs”.

Ezután azt fejtegette, hogy milyen kormány állt volna fel, hogyha megnyerte volna Márki-Zay Péter a választást. „Hat párti koalíció lett volna, plusz Márki-Zay Péter meg az egója. Az milyen koalíció lett volna” – hangzott el.

Valamivel később Gyurcsány Ferenccel kapcsolatban elmondta, 

az ember meghallgat tőle 10 perc összefüggő beszédet, és látja, hogy nem hülye. 

Még a 2006-os rendőrterrort emlegető radikális jobboldaliak sem említették soha, hogy ostoba lenne”.

„Gyurcsány megadta a hisztiellenzéknek az identitását”

Majd azzal folytatta, hogy Gyurcsány az, „aki megadta meg a hisztiellenzéknek az identitását: 

»Nincsenek ügyek, csak Orbán Viktor van«.”

Majd valamivel később az LMP-s politikus azt a kérdést tette fel, hogy akik „azt gondolják, hogy Gyurcsány nélküli gyurcsányizmus kéne  azoknak valójában csak ezzel az emberrel van bajuk, nem azzal, amit állít.”

A teljes beszélgetést ITT hallgathatják meg.

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!