2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Magyarellenes óriásplakátok jelentek meg Kárpátalján

Ukrajna örökre kitiltotta területéről a Videoton és az Újpest korábbi játékosát, a kárpátaljai Sándor Györgyöt- tudta meg a Blikk.

  • Magyarellenes óriásplakátok jelentek meg Kárpátalján

A lap azt írja: a sportoló annak a csapatnak volt a tagja, amely megnyerte az állam nélküli országok labdarúgó tornáját Londonban. A győzelem után az ukrán sportminiszter szeparatizmussal vádolta meg a csapatot és mind a 14 játékost kitiltotta az ország területéről. Ukrajna és Magyarország között azután robbant ki diplomáciai konfliktus, hogy egy rejtett kamerás videofelvétel felkerült egy szélsőjobboldali szervezet oldalára, arról, hogy a beregszászi magyar konzul irodájában kárpátaljai magyarok tesznek kettős állampolgársági esküt.

Közben magyarellenes, ukrán nyelvű óriásplakátok jelentek meg Kárpátalján. Ezeken az „Állítsuk meg a szeparatistákat” felirat mellett a kárpátaljai magyar közösség vezetőinek neve valamint fényképei szerepelnek. A plakátokat a főutak mellett Ungvár, Munkács és Beregszász körzetében tették ki.

„Sajnos ez beleillik abba a képbe, amit már számos alkalommal mondtunk, hogy Ukrajnában egy nagyon komoly magyarellenes kampány folyik évek óta, és most pedig egy újabb esemény az, amire korábban nem volt példa, hogy óriásplakátokon vádolják a kárpátaljai magyarság képviselőit szeparatizmussal. Jelenleg feljelentést tettünk ebben az ügyben és reméljük azt, hogy a tetteseket elő fogják állítani, bár igazából az elmúlt cselekményekben amik történtek nem igazán került senki sem elítélésre” – nyilatkozta Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!