2021. április 10.,
szombat, Zsolt napja

Újranyitottak az üzletek és a szolgáltatók, elmaradt a roham

mti

2021. április 8., csütörtök 12:05

Újranyitottak az üzletek, és a szolgáltatók is fogadhatnak már vendégeket. A fokozatos nyitás első napján sokan mentek fodrászhoz, manikűröshöz, de a roham elmaradt.

Informatív videóban mutatta be a miniszterelnök a lépcsőzetes nyitás első lépéseit. Orbán Viktor kiemelte: erre azért van lehetőség, mert hazánkban már 2,5 millióan megkapták a védőoltást. Ismét üzemelhetnek a fodrászatok és egyéb szolgáltatók, fogadhatnak vásárlót az üzletek. Utóbbiak szigorú szabályok mellett, 10 négyzetméterenként egy vevőt engedhetnek be.

A kijárási tilalmat kezdetét este 10 órától tolták ki, ezért a boltok is tovább tarthatnak nyitva.

Fertőtlenítő takarítást végeznek ebben az ózdi szoláriumban. Az üzletvezető már nagyon várta, hogy ismét fogadhasson vendégeket.

Folyamatosan csengett a telefon ebben a zalaegerszegi fodrászatban. Nemcsak a szépülni vágyók, de az üzlettulajdonos is örült a nyitás hírének.

Az utolsó simításokat végzi vendége körmein Marincsákné Szilvia. A debreceni műköröm-kézápoló szakember elmondta: továbbra is ügyelnek a higiénés szabályok betartására.

Ez már egy budapesti, műszaki cikkeket forgalmazó áruház. A bejáratnál a távolságtartásra figyelmeztető táblát helyeztek el, valamint jelezték, egy időben hány fő tartózkodhat az üzlethelyiségben. Ezt továbbá egy számláló segítségével is nyomon követik, így ha a szabályok szerint megtelik az üzlet, az utcán kell várakoznia a következő vásárlónak.

A koronavírus-járvány miatt hozott korlátozások egy részét feloldották, a következő lépés április 19-én, a közép- és általános iskolák, valamint az óvodák megnyitása lesz.

HírTV