2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Budapest retró 1. 10:55

Belföld

Újbudai pedofilügy: az igazgató és helyettese felmentését kérik a szülők

A Gazdagréti Szivárvány Óvodába járó gyerekek szülei az óvoda vezetőségének azonnali felfüggesztését követelik. Ebben intézményben dolgozott az a pedagógiai asszisztens, akit múlt héten tartóztatott le a rendőrség szexuális kényszerítés gyanújával. A Magyar Nemzet beszámolója szerint a szülők levelet írtak a baloldali vezetésű XI. kerület polgármesterének és képviselő-testületének, és több intézkedést is sürgetnek.

  • Újbudai pedofilügy: az igazgató és helyettese felmentését kérik a szülők

A múlt héten kirobbant újbudai pedofilügy miatt levelet írtak a Gazdagréti Szivárvány Óvodába járó gyermekek szülei a DK-s polgármesternek és a XI. kerület baloldali többségű képviselő-testületének.

A levélben – amely a Magyar Nemzet birtokába jutott – a szülők bevezetésképpen rögzítik az eddig tudható információkat. Így például azt, hogy a rendőrség február 29-én nyomozást rendelt el az óvodában, mégpedig amiatt, mert egy feljelentés szerint egy 2018 óta ott dolgozó pedagógiai asszisztenssel kapcsolatban felmerült a szexuális kényszerítés alapos gyanúja. Megemlítette az írás azt a sajtóban megjelent információt is, hogy a polgármester belső vizsgálatot rendelt el.

„Szülőként megdöbbenve, elkeseredve és megfelelő információk hiányában állunk az események előtt. Nem tudjuk elhinni, hogy a gyanúsított hatéves működése alatt ne lettek volna figyelmeztető jelek és jelzések, amiről a fenntartó szervet, a polgármester urat és a szülőket nem értesítették”

– áll a szülők levelében, amely ezután több intézkedés elrendelésére kéri a kerület DK-s vezetőjét.

Ezek közül az első, hogy azonnal függesszék fel az óvodaigazgatót és helyettesét, egyúttal tiltsák meg munkahelyi bejárásukat. A szülők szerint ugyanis másképp nem garantálható, hogy senki ne biztassa vagy kényszerítse az óvónőket, a dadusokat és a kisegítőket a tények eltussolására. A szülők emellett a belső vizsgálatot nem tartják alkalmasnak arra, hogy tisztázza az eseményeket. 

„Ha az az óvodavezetés, akik tevékenysége alatt – feltételezhetően – évek óta történtek zaklatások és akik nem lehetnek érdekeltek abban, hogy a – feltételezhetően – hosszabb ideje folyó zaklatások időtartama és formája meghatározásra kerüljön, a helyén marad, akkor nem várható el őszinte vallomás a beosztottaktól. A beosztott óvodapedagógusok őszinte együttműködése nélkül nem számíthatunk a helyzet tisztázására” – áll a levélben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!