2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Belföld

Újbuda önkormányzatának feloszlatását kezdeményezi a Mi Hazánk

Újbuda önkormányzatának feloszlatását kezdeményezi a Mi Hazánk Mozgalom - mondta az ellenzéki párt alelnöke szombaton Budapesten sajtótájékoztatón.

  • Újbuda önkormányzatának feloszlatását kezdeményezi a Mi Hazánk

Novák Előd elmondta, hogy Újbuda önkormányzata működésképtelenné vált, ezért annak feloszlatását kezdeményezi a Mi Hazánk helyi önkormányzati képviselője "miután felbomlott az elvtelenül egyesült szivárvány koalíció" a főváros legnépesebb kerületében.

A háttérben László Imre DK-s polgármester bejelentése áll, aki egyértelművé tette, hogy a következő ciklusban egyrészt szeretne polgármester lenni, másrészt kabinetvezetőnek, illetve kabinetvezető-helyettesnek Molnár Gyulát, illetve Lakos Imrét kívánja felkérni.

Molnár Gyula előbb MSZP-s, jelenleg DK-s politikus, korábban Újbuda polgármestere volt, Lakos Imre volt SZDSZ-es politikus, több ciklusban is a XI. kerület alpolgármestere, jelenleg a DK helyi szervezetének elnöke.

Novák Előd közölte, hogy a bejelentés után a "szivárvány koalíció" több tagja, különösen a Momentum és az MSZP - bár nem az összes képviselőjük - ultimátumot fogalmazott meg, amelynek értelmében, ha Molnár Gyulát megtűri kabinetvezetőként a polgármester, akkor felbontottnak vélik ezt a koalíciót és nem biztosítják a többséget már most decemberben sem.

László Imre polgármester azonban egyértelművé tette, hogy Molnár Gyula mellett kitart, ezért lényegében felbontottnak lehet tekinteni a koalíciót - vélte a Mi Hazánk alelnöke.

Ráadásul szerinte álságos a Momentum tiltakozása, mert néhány hónapja a párt is megszavazta például, hogy bővítsék a gazdasági bizottság tagjainak számát és helyet biztosítsanak ott az egyébként nem is önkormányzati képviselő Lakos Imrének.

Kiemelte, december közepén várható egy olyan testületi ülés, amelyen szavazni fognak Szecsődi Patriknak, a Mi Hazánk önkormányzati képviselőjének azon előterjesztéséről, hogy a már lényegében működésképtelenné vált önkormányzatot fel kell oszlatni és működőképessé kell tenni.

Ha nincs más megoldás, akkor a legbölcsebb megoldás egy új választás kiírásával tiszta viszonyok teremtése - jelentette ki Novák Előd.

Az ellenzéki párt alelnöke a rendezvényen emlékeztetett "Újbuda történetének legnagyobb korrupciós botrányára", az úgynevezett Kopaszi-gate ügyre, amelyben részletezte Molnár Gyula és Lakos Imre szerepét.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!