2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Esztike gyűrűje

Következik:

Híradó 12:05

Belföld

Újabb sztárügyvéddel erősített Gyárfás

Polt Péter szerint törvényt sértve törölte a Fővárosi Törvényszék Bánáti János ügyvédnek Fenyő-ügyből történő kizárását. A legfőbb ügyész a Kúria állásfoglalását kérte, ám a döntés csak jogi kérdés. Bánáti marad Gyárfás Tamás védője, de a sportvezető a napokban Zamecsnik Péter ügyvédet is meghatalmazta arra, hogy járjon el az ügyében – értesült a Magyar Nemzet.

  • Újabb sztárügyvéddel erősített Gyárfás

Törvénysértőnek tartja Polt Péter legfőbb ügyész, hogy a Fővárosi Törvényszék elutasította Gyárfás Tamás védőjének, Bánáti Jánosnak a Fenyő-ügyből való kizárására irányuló ügyészi indítványt, ezért kezdeményezte, hogy a Kúria állapítsa meg: a bíróság a jogszabályokkal ellentétesen járt el amikor megváltoztatta a Budai Központi Kerületi Bíróságnak a kizárásról rendelkező határozatát – értesült a PestiSrácok.

A jogorvoslati indítvány kapcsán Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője a portálnak azt mondta: a törvény lehetőséget biztosít a legfőbb ügyésznek arra, hogy egy más módon jogilag már nem támadható, általa törvénysértőnek tartott jogerős bírósági döntés kapcsán a Kúriához fordulhat. Az indítványról a május másodikára kitűzött nyilvános ülésen dönt a legfőbb bírói fórum, ám – mint azt Fazekas Géza közölte – a Kúriának e kérdésben csak a törvénysértés megállapítására van lehetősége.

Azaz nincs szó ügyet befolyásoló fordulatról, a döntéstől függetlenül Bánáti marad Gyárfás védője, azonban a sportvezetőt néhány napja már nem csak ő, hanem Zamecsnik Péter is védi az eljárásban. Az ismert ügyvéd azzal erősítette meg a Magyar Nemzet értesülését, hogy a Kúria nyilvános ülésen személyesen képviseli a gyanúsítottat, valamint kollégájának ügyből történő kizárással kapcsolatos jogi álláspontját.

Az új Büntetőeljárásról szóló törvény (Be.) alapján az első fokon eljáró bíróság azért zárta ki a Fenyő-ügyből a neves ügyvédet, mert Bánáti tanúvallomást tett a nyomozás során, így védőként nem vehet részt az eljárásban. A médiavállalkozó kivégzésének körülményeit vizsgáló Nemzeti Nyomozó Irodában Bánátit védence, Gyárfás Tamás megzsarolása, valamint a néhai Fenyő Jánostól még életében kapott megbízásairól kérdezték. Az ügyvéd – aki egyébként részt vett az új Be. kodifikációs munkájában – megfellebbezte a kizárást, a törvényszék pedig jogerősen a javára döntött, amit azzal indokoltak: Bánátit ugyan megidézte a nyomozó hatóság, ám az ügyben nem volt „érdemi tanú”. Az úszószövetség egykori elnökét egyébként azzal gyanúsítják, hogy az akkoriban az alvilág urának tartott Portik Tamás az ő felbujtására ölette meg Fenyőt a szlovák bérgyilkosként elhíresült Jozef Roháccsal.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Az Ismerős Arcok is fellép Torockón a jubileumi Duna-napokon

Az Ismerős Arcok is fellép Torockón a jubileumi Duna-napokon

Immár tizedik alkalommal rendeznek Duna Napokat a nemzeti összetartozás napja alkalmából az erdélyi Torockón, május 31-től június 2-ig, fellép mások mellett az Ismerős Arcok, a Bagossy Brothers Company és a Kaláka, a helyszínről sugároz a Dankó rádió.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!