2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

Belföld

Újabb Szeviép-informátor beszélt Botkáról és Ujhelyiről

Járulékos költségekről, visszaosztott tízmilliókról, Ujhelyi István, Botka ­László és a Szeviép-vezérek gyümölcsöző együttműködéséről vallott a PestiSrácok.hu-nak Bereczky István vállalkozó. Nacsa Lőrinc a KDNP frakció szóvivője felszólította Ujhelyi Istvánt, hogy tisztázza szerepét az ügyben. Míg az MSZP elnöke megbüntetné azokat az újságírókat akik a tanukkal készült interjúkat nyilvánosságra hoznak.

  • Újabb Szeviép-informátor beszélt Botkáról és Ujhelyiről

Bereczky István kijelentette: számtalanszor volt fültanúja annak, hogy Baranyi Sándor és Pistrui László tulajdonosok Ujhelyi Istvánnal egyeztetnek, miközben Baranyi a közös üzleteikből többször kért vissza feketepénzeket arra hivatkozva, hogy a „járulékos költségeket” meg kell fizetnie. Ezek a több tíz milliós nagyságrendű költségek szerinte a vállalat előrejutását szolgálták. Bereczky szerint a bennfentes információkhoz azért juthatott hozzá, mivel Baranyi Sándorral barátok voltak.

Bereczky István szerint ténykérdés, hogy a Gyurcsány–Bajnai-kormány idején az akkoriban kormánymegbízottként, fejlesztési államtitkárként dolgozó Ujhelyi István és Botka László segített a beruházások megszerzésében és a közbeszerzések elnyerésében, ezt a Sze­viépen belül mindenki tudta. Az egykori üzlettárs a PestiSrácoknak azt állította: annak is tanúja volt, amikor egy Baranyi Sándor és Ujhelyi közti találkozó után a Szeviép egy betonüzemmel szállhatott ki a szoclib kormány másik kedvenc autópályaépítő cégének, a ­Viadomnak a csődjéből, beelőzve sok száz hoppon maradt alvállalkozót.

Bereczky István arról is beszélt a portálnak: nagyon furcsállja, hogy az ügyészség nem tudta érdemben feltárni és lefoglaltatni a Szeviépből kimentett vagyont, illetve azt sem érti, hogy a végül közel ötszáz alvállalkozót több mint tízmilliárd forinttal megkárosító társaság számos bennfentes emberét és üzletfelét, beleértve őt magát is, nem hallgatták meg a nyomozók. A lap emlékeztetett: a gigantikus csődbűntettért tavaly novemberben első fokon a ­Szeviép három vezetőjét ítélték el.

Nacsa Lőrinc a KDNP frakció szóvivője felszólította Ujhelyi Istvánt, hogy tisztázza szerepét az ügyben.

"Akkor most megkérdezzük Ujhelyi Istvánt - immár sokadszor, hogy mi igaz a SZEVIÉP vezetők nyilatkozataiból? Itt az idő, hogy egyenes válaszokat adjon. Ha cáfolni tudja ezeket az állításokat, akkor kérjük, hogy mutassa be a szerződéseket és mutassa be a számlákat. Májusban európai parlamenti választás lesz és Ujhelyi István a szocialista párt, az MSZP Európa Parlamenti képviselőjelöltje, így a magyar embereknek joga van tudni az igazságot Ujhelyi Istvánról".

Megbüntetné azokat az újságírókat az MSZP elnöke, akik a Szeviép és a szegedi szocialista politikusok kapcsolatait kiteregető tanukkal készült interjúkat hoznak nyilvánosságra.

Tóth Bertalan undorítónak nevezte például a Pestisrácok egyik írását is, amelyben egy újabb tanú, egy vállalkozó, azt mondta, hogy a szegedi Szeviép cég nem létezett volna Ujhelyi István és Botka László nélkül.

"Nagy erkölcsi magaslatokba emelkedő jobboldali újságírók egyáltalán meg mernek tenni és erről mernek írni ez egészen undorító és visszautasítom én személy szerint is, és támogatjuk azt a törvényjavaslatot, ami az ilyen cselekményt bűncselekménnyé nyilvánítja, ahogy az az Egyesült Királyságban, Nagy Britanniában is megtörtént. Minden olyan ember, aki ilyet megtesz úgy gondolom, hogy nemcsak hogy újságíróként nem kéne dolgoznia, hanem valószínűleg meg kellene büntetni." - mondta az MSZP elnöke.

Tóth Bertalan szerint minden hazugság, ami az elmúlt időben megjelent a szegedi Szeviép cégcsoport és Ujhelyi István illetve Botka László kapcsolatáról. Az MSZP elnöke hazugságnak nevezte a tanuk állítását is.

A Hír TV Híradója ma többször kereste Ujhelyi Istvánt, de hívásokra az adásig nem reagált.

PestiSrácok.hu /Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Megállapodás született az Egyesült Államok és Niger között az afrikai országban állomásozó amerikai katonák kivonásáról - közölte az ügyet ismerő forrás a Reuters hírügynökséggel pénteken, miután Kurt Campbell amerikai külügyminiszter-helyettes a nigeri vezetéssel tárgyalt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Üti-veri egymást a DK és a Kutyapárt a Hegyvidéken

Üti-veri egymást a DK és a Kutyapárt a Hegyvidéken

Annak ellenére, hogy a Kutyapárt megnyerte az előválasztást a Hegyvidéken, Gyurcsányék ráindítják a jelöltjüket. A Kutyapárt szerint a DK, a DK szerint a pedig Kutyapárt az akadálya annak, hogy legyőzzék a Fideszt a XII. kerületben.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!