2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Újabb részletek derültek ki Czeglédy Csaba adócsalási ügyéről

Újabb részletek derültek ki Czeglédy Csaba adócsalási ügyéről. A keddi tárgyaláson a tizenkilencedik rendű vádlott korábbi vallomásait ismertették, aki saját bevallása szerint a stróman szerepét töltötte be. Havonta 150 ezer forintot kapott, hogy papíron legyen az egyik iskolaszövetkezet elnöke, ám ezért szinte semmit sem kellett csinálnia. A tárgyaláson üres maradt a vádlottak padja. Czeglédy és társai nem jelentek meg, őket az ügyvédek képviselték. A vádirat szerint Gyurcsány Ferenc ügyvédje bűntársaival együtt csaknem 6,3 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek.

  • Újabb részletek derültek ki Czeglédy Csaba adócsalási ügyéről

A kecskeméti törvényszék. Itt tárgyalták Czeglédy Csaba és társai büntetőügyét. Ám a vádlottak padja most üres maradt.

Az ügyvéd-üzletembert, korábbi MSZP-s, jelenleg DK-s politikus, Gyurcsány Ferenc barátja 22 bűntársával együtt nem jelent meg a tárgyaláson, őket az ügyvédjeik képviselték. A tárgyalás első része sajtónyilvános volt ekkor, a bírónő az eddig ismert tényeket közölte a védőkkel.

A bizonyítási eljáráson viszont se kép sem pedig hangfelvétel nem készülhetett, így csak idézni tudjuk, hogy mi történt. A XIX. rendű vádlott B. Roland korábbi vallomásait ismertették, aki a Haladás edzőjeként ismerte meg Czeglédyt. A tanácsvezető bíró által felolvasott vallomásból kiderült, hogy egyik kollégáján keresztül került egy iskolaszövetkezethez, ahol elnöki tisztséget ajánlottak neki, cserébe szinte csak aláírni kellett bizonyos dokumentumokat, ugyanis minden más feladatot a Human Operator végzett. Ezért havonta 150 ezer forintot kapott borítékban. B. Roland több vallomásában is elismételte, hogy semmilyen érdemi munkát végzett, diákokkal sem találkozott.

Czeglédyt a bíróság csak később fogja meghallgatni. A vádirat szerint a DK-s politikus bűntársaival csaknem 6,3 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek.

Ha a Czeglédy elleni vádak bebizonyosodnak, akkor fegyház és vagyonelkobzás vár rá. Gyurcsány ügyvédje továbbra is ártatlannak tarja magát.

A Szegedi Törvényszék két tanácsa korábban húsz vádlott vonatkozásában előkészítő ülést tartott, közülük hét vádlott ügyében jogerős döntést is hozott. A bíróság a vádlottakra másfél és három év három hónap közötti börtönbüntetést szabott ki.

A Fidesz országgyűlési képviselője szerint Czeglédyék csak időhúzásra játszanak, ugyanis azért húzódott idáig az ügy, mert a Kecskeméti Törvényszék megállapította, hogy két olyan védő is volt az ügyvédek sorában, akik összeférhetetlennek minősülnek. Gyurcsány ügyvédje pedig a mentelmi joggal trükközött.

Budai Gyula emlékeztetett: Czeglédy ellen először 2001-ben emelt vádat az ügyészség adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértésének vétségével, amiért másodfokon 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélték, 2 évre felfüggesztve. Ennek ellenére továbbra is Szombathely független önkormányzati képviselőjeként is dolgozik, sőt barátja Gyurcsány Ferenc már hivatalosan is bejelentette, hogy Czeglédyt indítja Vas megye 1-es körzetében az ellenzéki előválasztáson.

A tárgyalás március 9-én folytatódik, másod és harmadrendű vádlottak meghallgatásával.

 

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!