2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napi aktuális 06:30

Belföld

Újabb részletek derültek ki Czeglédy Csaba adócsalási ügyéről

Újabb részletek derültek ki Czeglédy Csaba adócsalási ügyéről. A keddi tárgyaláson a tizenkilencedik rendű vádlott korábbi vallomásait ismertették, aki saját bevallása szerint a stróman szerepét töltötte be. Havonta 150 ezer forintot kapott, hogy papíron legyen az egyik iskolaszövetkezet elnöke, ám ezért szinte semmit sem kellett csinálnia. A tárgyaláson üres maradt a vádlottak padja. Czeglédy és társai nem jelentek meg, őket az ügyvédek képviselték. A vádirat szerint Gyurcsány Ferenc ügyvédje bűntársaival együtt csaknem 6,3 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek.

A kecskeméti törvényszék. Itt tárgyalták Czeglédy Csaba és társai büntetőügyét. Ám a vádlottak padja most üres maradt.

Az ügyvéd-üzletembert, korábbi MSZP-s, jelenleg DK-s politikus, Gyurcsány Ferenc barátja 22 bűntársával együtt nem jelent meg a tárgyaláson, őket az ügyvédjeik képviselték. A tárgyalás első része sajtónyilvános volt ekkor, a bírónő az eddig ismert tényeket közölte a védőkkel.

A bizonyítási eljáráson viszont se kép sem pedig hangfelvétel nem készülhetett, így csak idézni tudjuk, hogy mi történt. A XIX. rendű vádlott B. Roland korábbi vallomásait ismertették, aki a Haladás edzőjeként ismerte meg Czeglédyt. A tanácsvezető bíró által felolvasott vallomásból kiderült, hogy egyik kollégáján keresztül került egy iskolaszövetkezethez, ahol elnöki tisztséget ajánlottak neki, cserébe szinte csak aláírni kellett bizonyos dokumentumokat, ugyanis minden más feladatot a Human Operator végzett. Ezért havonta 150 ezer forintot kapott borítékban. B. Roland több vallomásában is elismételte, hogy semmilyen érdemi munkát végzett, diákokkal sem találkozott.

Czeglédyt a bíróság csak később fogja meghallgatni. A vádirat szerint a DK-s politikus bűntársaival csaknem 6,3 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek.

Ha a Czeglédy elleni vádak bebizonyosodnak, akkor fegyház és vagyonelkobzás vár rá. Gyurcsány ügyvédje továbbra is ártatlannak tarja magát.

A Szegedi Törvényszék két tanácsa korábban húsz vádlott vonatkozásában előkészítő ülést tartott, közülük hét vádlott ügyében jogerős döntést is hozott. A bíróság a vádlottakra másfél és három év három hónap közötti börtönbüntetést szabott ki.

A Fidesz országgyűlési képviselője szerint Czeglédyék csak időhúzásra játszanak, ugyanis azért húzódott idáig az ügy, mert a Kecskeméti Törvényszék megállapította, hogy két olyan védő is volt az ügyvédek sorában, akik összeférhetetlennek minősülnek. Gyurcsány ügyvédje pedig a mentelmi joggal trükközött.

Budai Gyula emlékeztetett: Czeglédy ellen először 2001-ben emelt vádat az ügyészség adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértésének vétségével, amiért másodfokon 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélték, 2 évre felfüggesztve. Ennek ellenére továbbra is Szombathely független önkormányzati képviselőjeként is dolgozik, sőt barátja Gyurcsány Ferenc már hivatalosan is bejelentette, hogy Czeglédyt indítja Vas megye 1-es körzetében az ellenzéki előválasztáson.

A tárgyalás március 9-én folytatódik, másod és harmadrendű vádlottak meghallgatásával.

 

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!