2022. 10. 07. Péntek Amália napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Belföld

Újabb perben mondták ki Márki-Zay Péter bűnösségét

Hódmezővásárhely balliberális polgármesterét ezúttal rágalmazásért ítélték el, immáron jogerősen. Egy hét alatt ez már a második vesztes pere a magát ellenzéki megváltónak tekintő politikusnak - írja a promenad.hu.

  • Újabb perben mondták ki Márki-Zay Péter bűnösségét

A büntetőpert Miklós Anikó vásárhelyi iskolaigazgató indította a polgármester ellen, a korábban tett kijelentései miatt. Márki-Zay ugyanis a közösségi oldalán és egy helyi lapban azt állította róla, hogy egy kollégáját “politikai okból súlyosan megalázta és megfenyegette”.

Elsőfokon a tárgyalást a Csongrádi Járásbíróságon tartották, ahol kimondták:

a vádlott bűnös, ezért egy év próba bocsátották és 79850 forint bűnügyi költséget kell fizetnie Miklós Anikónak.

A polgármester fellebbezett az ítélet ellen, ezért a Szegedi Törvényszéken szerdán megtartották a tárgyalást másodfokon. Hamvas Ödön, Márki-Zay védője arra kérte Bakos Éva tanácsvezető bírót, hogy mentsék fel a védencét, mert igazat állított, és elsőfokon a bíróság a bizonyítékok nélkül döntött.

Márki-Zay az utolsó szó jogán csatlakozott a védője által elmondottakhoz, hozzátéve: ellenőrizte az állításai valóságalapját, így a csongrádi bíróság tévesen hozott ítéletet. Továbbá úgy vélte, Miklós Anikó közszereplő, és ilyen minősítésben fogalmazott róla.

Miklós Anikó védőügyvédje az elsőfokú ítélet helybenhagyását kérte, mivel Márki-Zay Péter tényként közölte a fenyegetést, ami a becsület csorbítására alkalmas volt, és a mai napig nem tudja igazolni az érintett állítását - írták.

Bakos Éva végül helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, annyi módosítással, hogy a közel 80 ezer forintos bűnügyi költséget 44 ezer forintra csökkentette, tekintettel arra, hogy a polgármester családos ember. A tanácsvezető bíró kifejtette, az elsőfokú bíróság tanúk – köztük az érintett pedagógus – meghallgatása alapján helyesen állapította meg, hogy semmiféle bizonyíték nem igazolta a politikus állításait.

A vádlott állításai alkalmasak voltak az igazgató társadalmi megítélésének kedvezőtlen befolyásolására – ismertette a bíró.

Az ítélet immár jogerős, ezért fellebbezés nem lehetséges. Így kijelenthetjük, hogy Márki-Zay Pétert egy újabb ügyben találta bűnösnek a független magyar igazságszolgáltatás, és egy év próbára bocsátották. Külön felhívták a figyelmét, hogy polgármesterként tartózkodjon a hasonló kijelentésektől

- olvasható a portálon.

A teljes cikk ITT olvasató.

promenad.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!