2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Európai Híradó 04:00

Belföld

Újabb megszorítás: Karácsonyék a budapesti cégek vízdíját is megemelnék

Emelné a főváros a budapesti cégek vízdíját. Karácsony Gergely nemrégiben arról is döntött, hogy jelentősen emelkedik a BKK jegyek ára is.

  • Újabb megszorítás: Karácsonyék a budapesti cégek vízdíját is megemelnék

A főváros az emelések kapcsán vezetése arra hivatkozik, hogy üres a kassza.

A tervet támogatja Karácsony Gergely helyettese is. A szocialista Tüttő Kata szerint a vállalkozásoknak kellene megfizetnie annak az árát, hogy a 2012-ben rögzített tarifán lehet hozzájutni a szolgáltatáshoz.

"Ma ott tartunk, hogy a vízdíj nem elegendő arra sem, hogy egyébként kitermeljük a vizet és eljuttassuk a háztartásba a csövek nélkül" - mondta a főpolgármester-helyettes.

Veszélybe került a városi közszolgáltatások finanszírozása - ezt nem régiben jelentette be Budapest első embere. Karácsony Gergely azt állítja, krízisben van a fővárosi kassza. Csakhogy elődjétől, Tarlós Istvántól 200 milliárdos plusszal vette át a városházát.

Korábban Hódmezővásárhely polgármestere sarcolta volna az embereket a város szorult pénzügyi helyzet miatt. A baloldal korábbi miniszterelnök-jelöltje - Márki-Zay Péter - földadót vetett volna ki a gazdákra.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!