2023. 02. 05. Vasárnap Ágota, Ingrid napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Európai Híradó 22:50

Belföld

Újabb leépítések Hódmezővásárhelyen

Továbbra is elbocsátásokkal riogat Hódmezővásárhely ellenzéki polgármestere. Márki-Zay Péter a helyi televízió egyik műsorában azt mondta: egy személyben döntött arról, hogy további leépítések jönnek a városi cégeknél és intézményeknél. A politikus mindezt gazdasági okokkal magyarázta, azt mondta: az így megtakarított pénzt fejlesztésekre akarja fordítani. A Fidesz helyi szervezete szerint csak politikai tisztogatást folytat a polgármester.

  • Újabb leépítések Hódmezővásárhelyen

Az elmúlt hónapokban csaknem száz önkormányzati intézményben dolgozó munkavállaló fizetését csökkentették már 50-75 százalékkal, és több elbocsátás is történt a vásárhelyi önkormányzati cégeknél.

Cseri Tamás szerint egy 16 milliárd forintos költségvetésből gazdálkodó megyei jogú városnak kellene annyi tartalékának lenni, hogy ne kellene elbocsátania a dolgozóit.

Én tartok tőle, hogy ennek a nagy spórolásnak van egy olyan része is, hogy akiket most elküld, erre hivatkozva elküldi, majd később fel tudja töltögetni a saját embereivel ezeket a helyeket. Hiszen ezt már láttuk Hódmezővásárhelyen. A hivatal legalább fele, háromnegyede kicserélődött. Sajnos olyan viszonylatban, hogy míg régen diplomások voltak 80-90 százalékban, most talán már az 50 százalékot sem éri el a diplomás dolgozók aránya.

A kormánypárti politikus rámutatott: miközben a Márki-Zay Péter vezette város elbocsátja az önkormányzati intézmények munkavállalóinak egy részét, másoknak pedig már csökkentette a fizetését, a város vezetői közel 1 millió forintos fizetést vittek haza havonta, még az is, aki otthonról végezte a munkát.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Szavazás

Szavazás

Ön szerint Gyurcsány Ferenc ma végképp leuralja a baloldalt?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!