2021. 11. 29. Hétfő Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Hírek 11:00

Belföld

Újabb leépítések Hódmezővásárhelyen

Továbbra is elbocsátásokkal riogat Hódmezővásárhely ellenzéki polgármestere. Márki-Zay Péter a helyi televízió egyik műsorában azt mondta: egy személyben döntött arról, hogy további leépítések jönnek a városi cégeknél és intézményeknél. A politikus mindezt gazdasági okokkal magyarázta, azt mondta: az így megtakarított pénzt fejlesztésekre akarja fordítani. A Fidesz helyi szervezete szerint csak politikai tisztogatást folytat a polgármester.

Az elmúlt hónapokban csaknem száz önkormányzati intézményben dolgozó munkavállaló fizetését csökkentették már 50-75 százalékkal, és több elbocsátás is történt a vásárhelyi önkormányzati cégeknél.

Cseri Tamás szerint egy 16 milliárd forintos költségvetésből gazdálkodó megyei jogú városnak kellene annyi tartalékának lenni, hogy ne kellene elbocsátania a dolgozóit.

Én tartok tőle, hogy ennek a nagy spórolásnak van egy olyan része is, hogy akiket most elküld, erre hivatkozva elküldi, majd később fel tudja töltögetni a saját embereivel ezeket a helyeket. Hiszen ezt már láttuk Hódmezővásárhelyen. A hivatal legalább fele, háromnegyede kicserélődött. Sajnos olyan viszonylatban, hogy míg régen diplomások voltak 80-90 százalékban, most talán már az 50 százalékot sem éri el a diplomás dolgozók aránya.

A kormánypárti politikus rámutatott: miközben a Márki-Zay Péter vezette város elbocsátja az önkormányzati intézmények munkavállalóinak egy részét, másoknak pedig már csökkentette a fizetését, a város vezetői közel 1 millió forintos fizetést vittek haza havonta, még az is, aki otthonról végezte a munkát.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Megdöbbentő adatok: ekkora az oltatlanok aránya a hazai kórházakban

A szakértők egyetértenek abban, hogy nagyon kevés az esélye annak, hogy 3. oltás után súlyos lefolyású legyen a fertőzés. 2021. november 29.

Elindult a tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a helyszínen újságíróknak azt mondta, a tram-train kialakítása Magyarország leginnovatívabb vasútfejlesztése. 2021. november 29.

Lázár János: Budapest hagyjon levegőt az országnak!

Lázár János országgyűlési képviselő, a tram-train kormánybiztosa Palkovics László innovációs miniszteren keresztül üzent. 2021. november 29.

Legfrisebb híreink

Édesanyja halálát hazudta a csaló

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!