2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Újabb leépítések Hódmezővásárhelyen

Továbbra is elbocsátásokkal riogat Hódmezővásárhely ellenzéki polgármestere. Márki-Zay Péter a helyi televízió egyik műsorában azt mondta: egy személyben döntött arról, hogy további leépítések jönnek a városi cégeknél és intézményeknél. A politikus mindezt gazdasági okokkal magyarázta, azt mondta: az így megtakarított pénzt fejlesztésekre akarja fordítani. A Fidesz helyi szervezete szerint csak politikai tisztogatást folytat a polgármester.

  • Újabb leépítések Hódmezővásárhelyen

Az elmúlt hónapokban csaknem száz önkormányzati intézményben dolgozó munkavállaló fizetését csökkentették már 50-75 százalékkal, és több elbocsátás is történt a vásárhelyi önkormányzati cégeknél.

Cseri Tamás szerint egy 16 milliárd forintos költségvetésből gazdálkodó megyei jogú városnak kellene annyi tartalékának lenni, hogy ne kellene elbocsátania a dolgozóit.

Én tartok tőle, hogy ennek a nagy spórolásnak van egy olyan része is, hogy akiket most elküld, erre hivatkozva elküldi, majd később fel tudja töltögetni a saját embereivel ezeket a helyeket. Hiszen ezt már láttuk Hódmezővásárhelyen. A hivatal legalább fele, háromnegyede kicserélődött. Sajnos olyan viszonylatban, hogy míg régen diplomások voltak 80-90 százalékban, most talán már az 50 százalékot sem éri el a diplomás dolgozók aránya.

A kormánypárti politikus rámutatott: miközben a Márki-Zay Péter vezette város elbocsátja az önkormányzati intézmények munkavállalóinak egy részét, másoknak pedig már csökkentette a fizetését, a város vezetői közel 1 millió forintos fizetést vittek haza havonta, még az is, aki otthonról végezte a munkát.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hídpénzbotrány: nyomoz a rendőrség

Hídpénzbotrány: nyomoz a rendőrség

Budai Gyula feljelentése alapján, hivatali vesztegetés gyanújával elrendelte a hídpénzbotránnyal összefüggésben a rendőrség a nyomozást – jelentette be kedden, Facebook-oldalán a fideszes politikus.
Nemzetgazdasági miniszter: 2023 a visszaerősödés éve volt a turizmusban  + videó

Nemzetgazdasági miniszter: 2023 a visszaerősödés éve volt a turizmusban + videó

2023 a visszaerősödés és az új lendületszerzés éve volt a turizmusban. Az idei cél, hogy az ágazat tartós bővülési pályán maradjon, amivel hozzájárulhat a gazdasági növekedéshez. Ennek kulcsa a turisztikai szereplők versenyképessége – hangzott el a turizmus tavalyi eredményeit és idei terveit felsorakoztató miniszteri sajtótájékoztatón.
Újabb fejlesztések a Ludovika Campuson + videó

Újabb fejlesztések a Ludovika Campuson + videó

A kormány másfél évtizedes munkájának eredménye, ahogy ma a Ludovika Campus kinéz – erről a miniszterelnök politikai igazgatója beszélt a Katasztrófavédelmi Speciális Képzési Központ alapkőletételének ünnepségén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!