2022. 08. 13. Szombat Ipoly napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

StartStop 12:30

Belföld

Újabb leépítések Hódmezővásárhelyen

Továbbra is elbocsátásokkal riogat Hódmezővásárhely ellenzéki polgármestere. Márki-Zay Péter a helyi televízió egyik műsorában azt mondta: egy személyben döntött arról, hogy további leépítések jönnek a városi cégeknél és intézményeknél. A politikus mindezt gazdasági okokkal magyarázta, azt mondta: az így megtakarított pénzt fejlesztésekre akarja fordítani. A Fidesz helyi szervezete szerint csak politikai tisztogatást folytat a polgármester.

  • Újabb leépítések Hódmezővásárhelyen

Az elmúlt hónapokban csaknem száz önkormányzati intézményben dolgozó munkavállaló fizetését csökkentették már 50-75 százalékkal, és több elbocsátás is történt a vásárhelyi önkormányzati cégeknél.

Cseri Tamás szerint egy 16 milliárd forintos költségvetésből gazdálkodó megyei jogú városnak kellene annyi tartalékának lenni, hogy ne kellene elbocsátania a dolgozóit.

Én tartok tőle, hogy ennek a nagy spórolásnak van egy olyan része is, hogy akiket most elküld, erre hivatkozva elküldi, majd később fel tudja töltögetni a saját embereivel ezeket a helyeket. Hiszen ezt már láttuk Hódmezővásárhelyen. A hivatal legalább fele, háromnegyede kicserélődött. Sajnos olyan viszonylatban, hogy míg régen diplomások voltak 80-90 százalékban, most talán már az 50 százalékot sem éri el a diplomás dolgozók aránya.

A kormánypárti politikus rámutatott: miközben a Márki-Zay Péter vezette város elbocsátja az önkormányzati intézmények munkavállalóinak egy részét, másoknak pedig már csökkentette a fizetését, a város vezetői közel 1 millió forintos fizetést vittek haza havonta, még az is, aki otthonról végezte a munkát.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

Terjed a Hepatitis A

Terjed a Hepatitis A

Az országos tiszti főorvos körlevélben figyelmeztette a fővárosi egészségügyi intézményeket arra, hogy egyre gyakrabban észlelnek fertőző májgyulladást
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!