2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Újabb kormányellenes tüntetést tartottak

A magánnyugdíjpénztárak bezárásának terve adott okot az újabb kormányellenes tüntetésre.

Az utcai megmozdulást ezúttal is a Facebookon hirdették meg, főszervezőként egy baloldali politikust, Vajda Zoltánt tüntették fel. Ő az októberi önkormányzati választáson az időközben felbomlott Együtt–PM Szövetség egyik fővárosi polgármesterjelöltje volt. Vajda felszólalt, s beszédet mondott egyik vidéki párttársa is.

Az eredeti program szerint Nemes Balázs, a múlt hétfői, jóval nagyobb demonstráció szervezője is kapott volna szót, ő lemondta szereplését, miután szembesült azzal, hogy pártrendezvényhez kell asszisztálnia. Az Együtt egyébként arra buzdította szimpatizánsait, hogy vegyenek részt a tüntetésen, amelyet a párt nyilvánvaló kötődése ellenére civil kezdeményezésként igyekezett beállítani.

Gőgös: Ne ugasson Varga

A tüntetésen az LMP politikusai és az MSZP elnökhelyettese is részt vett. Gőgös Zoltán maga is érintett, egyike annak a hatvanezer embernek, aki magán-nyugdíjpénztári tag maradt. A szocialista politikus szerint bármit állít is a kormány, jogszabály nem írja elő a kötelező tagdíjfizetést. „De most mi a franc köze van a kormánynak ahhoz, hogy egy rendszeren belül milyen vagyon fogy el? Nekem elküldték az elszámolást, minden évben 8-10 százalékkal legalább gyarapodott a pénzem, mióta annak ellenére, hogy a fejemhez tartottak egy pisztolyt, hogy adjam vissza, mert különben megrohadhatok nyugdíjasként, maradtam. Na most, innentől kezdve nekem ne ugasson a Varga ott előttem a parlamentben, hogy majd megvédi az én pénzemet. Köszönöm szépen, nem kell megvédenie, mert jó helyen van” – fogalmazott az MSZP elnökhelyettese.

A Hír TV-t becsmérelték

Ismét a Hír TV tudósítójában találták meg a tüntetők a közös ellenséget. A magánnyugdíjpénztárak megvédésére tartott demonstráció után a tömeg egy része átvonult a Kossuth térre, ahol kollégánkat és televíziónkat is becsmérelték. A tüntetők közül néhányan próbálták csitítani az ordítozókat, de ez nem akadályozta meg többségüket abban, hogy verbálisan akadályozzák a munkavégzést.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!