2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Újabb iskolában rendeltek el rendkívüli szünetet

Újabb iskolában rendeltek el rendkívüli szüntet a koronavírus miatt. Győrújfalu után, ma Nagyvázsonyban, a német nyelvű általános iskola is kénytelen volt ideiglenesen bezárni. Ezen kívül még két óvodában van rendkívüli szünet. Az országos tisztifőorvos azt javasolja: csak egészséges gyermek és pedagógus menjen iskolába, valamint csúsztassák az órákat, hogy a szünetekben se találkozzanak egymással a diákok. Az emberi erőforrások minisztere szerint normál tanévvel tervez a kormány.

  • Újabb iskolában rendeltek el rendkívüli szünetet

A járványügyi helyzet miatt nem kezdték el hétfőn a tanítást a győrújfalui általános iskolában, így már az évnyitót sem tartották meg. A polgármester szerint a tíz fős tanári karból még a tanévkezdés előtt fertőződött meg koronavírussal az egyik pedagógus, aki aztán részt vett egy tantestületi ülésen.

Minden egyes tanítónéninknél elrendelték a hatósági karantént, ez azt jelentette, hogy legjobb szándékunk ellenére sem tudtunk volna kinyitni, hiszen egyetlenegy hadra fogható emberünk nem volt, aki esetlegesen a gyerekfelügyeletet el tudta volna látni

- mondta el Híradónknak Nagy Imre Attila.

Ahogy a nagyvázsonyi német nemzetiségi általános iskolában is szüneteltetik a tanítást szerdától a koronavírus miatt. A felhívást az intézmény a honlapján és a Facebookon is közzétette, viszont itt a gyerekek felügyeletét el tudják látni. Eddig ebben a két iskolában valamint még két óvodában van rendkívüli szünet a járvány miatt.

Az országos tisztifőorvos arra hívja fel a figyelmet, hogy csak egészséges gyerek, tanár, dolgozó menjen az iskolákba és tartsák be az ajánlásokat.

Ha megjelenik néhány iskolában a több ezerből, háromezernél jóval több köznevelési intézményben fertőzés, abban az esetben arra lehet számítani, hogy egy-egy osztály a járványügyi intézkedések mellett átáll digitális oktatásra, vagy ha kiterjedtebb egy-egy iskolán belül, akkor több osztály, vagy az iskola

- ezt pedig már Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere mondta.

A koronavírussal fertőzöttek száma az utóbbi másfél hétben ugrott meg Magyarországon is: míg augusztus 23-án mindössze 52 megbetegedést regisztráltak, addig egy héttel később már 292-t, szerdán pedig már 365 fertőzött volt. Ennek ellenére normál tanévvel tervez a kormány.

 

Kötelező lesz maszkot viselni a debreceni önkormányzat saját fenntartású kulturális intézményeiben - erről határozott a városvezetés a helyi intézményvezetőkkel egyeztetve. Ennek értelmében a szigorítás a zárt-publikus terekre, például könyvtárakra, múzeumokra és színházakra vonatkozik.

A sportesemények szintén nagy látogatottságú rendezvények. A kézilabda esetében a kötelező maszk használat bevezetésre került, de azt a javaslatot fogom tenni a DVSC Futballszervező Zrt. vezetésének, hogy függetlenül attól, hogy szabadtéri rendezvényről van szó, hogyha majd újraindulnak a szünet után a bajnoki mérkőzések akkor kötelező legyen a stadion területén a maszk használat

- hangsúlyozta Papp László.

Az országosan növekvő esetszámok és a megelőzés miatt Zalaegerszegen pedig újra megalakult a helyi Járványvédelmi Bizottság. A csoport eddig már tíz olyan döntést hozott, mellyel a második hullám megfelelő kezelését tűzték ki.

Kapcsolódó tartalom:

Rekord: 365 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!