2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Radar 23:35

Belföld

Újabb földutakat aszfaltoztak le a XVI.kerületben kormányzati segítséggel

Csaknem ötven kilométer külterületi földutat aszfaltoznak le kormányzati segítséggel a fővárosban- ez derült ki a Budapesti Útépítési Program, tavalyi ütemében megújult utak átadóünnepségén. A Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár hangsúlyozta: a főváros csak akkor lehet sikeres, ha külső kerületei is azok. Közben Erzsébetváros DK-s polgármestere drasztikus közlekedési voltozásokat tervez a 7. kerületben. Majdnem száz parkolóhelyet venne el az autósoktól és forgalom-elterelő intézkedéseket léptetne életbe.

  • Újabb földutakat aszfaltoztak le a XVI.kerületben kormányzati segítséggel

Régóta várták a helyi lakosok, hogy szilárd útburkolatot kapjanak a 16-kerületi földutak. A Budapesti Útépítési Program keretében kormányzati segítséggel csak Rákosmentén négy kilométer utat aszfaltoztak le. Kovács Péter polgármester elmondta, a felújítások a fővárosi elvonások ellenére nem állnak le, már a ciklus végére eltűnhetnek a kerületben a földutak.

Józan ész és szakmai megfontolások alapján döntsön a főváros vezetése a közlekedés átalakításáról- ezt már a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár mondta. 

A főpolgármester még a járványhelyzet idején döntött arról, hogy több pesti főútvonalon is egy sávra szűkíti az autós forgalmat. Karácsony erről egyetlen autós érdekvédelmi szervezettel sem egyeztetett.

Karácsony Gergely korábban leblokkolt az ATV műsorában, amikor a műsorvezető arról kérdezte, hogy vezet-e.

A főpolgármester nem tudta az autósok helyébe képzelni magát, de azt állította nem fél a kritikáktól. Ezért hétvégenként le is zárta a pesti alsó rakpartot. - a forgalom így a belvárosi utakra terelődik. – Az autósoknak viszont ez nem tetszik.

Sőt több helyen 50-re csökkentené a 70-es sebességhatárokat, a főutakon kívül pedig egységesen 30 km/óra lenne a legnagyobb megengedett sebesség. Szerettük volna megtudni a főpolgármestertől, hogy meddig szeretné tovább nehezíteni az autósok életét, de keddi sajtótájékoztatóján nem lehetett kérdezni.

Közben Erzsébetváros DK-s polgármestere drasztikus közlekedési változtatások terveit jelentette be. Csaknem száz parkolóhelyet venne el az autósoktól és forgalom elterelő intézkedéseket léptetne életbe a VII. kerület legbelső részén. Erről szerdán dönthet a kerületi képviselő testület.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!