2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Újabb „fészekrakókat” tettek ki lakásukból

Újabb olyan családokat költöztettek ki Miskolcon, akik még a fészekrakó programban jutottak lakáshoz. A város ezúttal Diósgyőrben vett át egy lakást, a család ugyanis évek óta nem fizetett közös költséget, és milliós tartozást halmoztak fel.

Zárat cseréltek a miskolci ingatlankezelő munkatársai egy diósgyőri lakásban. Az egy plusz két félszobás ingatlanban legalább tízen éltek. Öt év alatt teljesen lelakták a lakást, a szomszédok életét pedig megkeserítették. „Nem lehetett tőlük pihenni se hétköznap, se vasárnap. Állandóan mulattak. Italoztak, születésnap bulin hajnali fél ötkor a férfi még énekelt. Ha olyanja volt. Ez egy héten kétszer-háromszor előfordult” – mondta az egyik lakó.

A kilakoltatott család 2009 óta nem fizetett közös költséget, tartozásuk meghaladja a félmillió forintot – mondta a lakóközösség elnöke. Nem fizettek a vízért és a fűtésért sem, a közüzemi szolgáltatók milliókat követelnek rajtuk. „Azért örülünk neki, mert ez egy ötéves folyamat. Öt év alatt ez a tulajdonos, úgynevezett fészekrakó, egy forintot nem fizetett. Sem közüzemi díjat, sem a lakóközösségnek közös költséget” – tette hozzá Novák Józsefné, a Váralja Lakásszövetkezet elnöke.

A miskolci önkormányzat 173 ingatlanhoz kapcsolódó követelést vásárolt meg. Diósgyőrben 13 ingatlan áll végrehajtás alatt, az önkormányzat kilencet már átvett. A többi lakás az avasi lakótelepen van. „A mai napig kilencvenhárom ingatlan átvétele történt meg és tizenhét olyan ingatlanunk van, amelyekben az árverésen nyertesek voltunk. Azonban a végzés még nem emelkedett jogerőre. Ha ezek jogerőre emelkednek ezen ingatlanoknál is, a birtokbaadás meg fog történni. Ez azt jelenti,hogy záros határidőn belül száztíz lakás kerül át az önkormányzat birtokába és tulajdonába” – közölte Schweikhart Gyula polgármesteri biztos.


A város a lakásokat felújítja és később bérbe adja. A Gyurcsány-kormány idején meghirdetett Fészekrakó programban sok cigány költözött Miskolcra a környékbeli falvakból. A kedvezményes hitelhez csaló ügyvédek, banktisztviselők, vállalkozók közreműködésével jutottak hozzá, az önrészt a szocpolból teremtették elő. A visszaélések miatt több büntetőeljárás is indult.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!