2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Belföld

Újabb fejlemény Varga-Damm Andrea lakásmaffia-ügyében

Az Informátor korábbi adásában bemutattuk, hogy Varga-Damm Andreának köze lehet a lakásmaffiához, a képviselőnő ezt követően rengeteg Facebook posztban próbálta megvédeni magát, azonban ez nem sikerült, azt viszont sikerült elérnie, hogy a stábot kitiltsák a Parlamentből és a Képviselői Irodaházból. Az Informátor stábja azóta újabb problémás szerződést talált, amelyen szintén Damm Andrea neve és ügyvédi pecsétje szerepel. Ezúttal egy kölcsönszerződéshez kötődő letéti szerződés került elő 1996-ból.

  • Újabb fejlemény Varga-Damm Andrea lakásmaffia-ügyében

Az Informátor leleplező adását követően Varga-Damm Andrea kérdéses tevékenysége téma volt a Parlamentben is. A kormánypártok részéről Böröcz László vonta kérdőre Varga-Damm Andreát.

Varga-Damm Andrea perrel fenyegette meg a műsor stábját, még azokat is, akik megszólaltak a riportunkban.

Én nyugodtan szembe állok Varga-Damm Andreával, vállalom a riportot - reagált Török-Szabó Erzsébet, a Sors-Társak Közhasznú Egyesület alapítója.

Török-Szabó Erzsébettel a stáb ismét átnézte a régi dokumentumokat és újabb problémás szerződést találtak, amelyen szintén Damm Andrea neve és ügyvédi pecsétje szerepel. Ez már egy kölcsönszerződéshez kötődő letéti szerződés 1996-ból.

Sz. L. és felesége 9 millió forint kölcsönt kért egy másik személytől, jelzálogként a házuk szolgált. Hamar kiderült, hogy itt szinte uzsora hitelről van szó, amelyet nem is tudott fizetni a házaspár. Szó nélkül elvették a 9 millió forintnál sokkal többet érő házukat.

Sz. L. feleségét a stáb elérte telefonon, azonban hiába több mint 20 éves történetről van szó, a mai napig nem tudnak beszélni róla. Az ügyletet ebben az esetben is Dr. Damm Andrea vezényelte le ügyvédként.

A Zelei és Prevíz Zoltánból álló szervezetet a korabeli sajtó csak úgy emlegette, mint az “első ingatlanos bűnbanda”. Ők csalták tőrbe többek között Török-Szabó Erzsébetet is, de rengeteg áldozatuk volt. A legkülönfélébb módszerekkel vették el a tulajdonosoktól a saját ingatlanaikat. Török-Szabó Erzsébet szerint Varga-Damm Andrea velük is kapcsolatban állt, ő volt a védőügyvédjük.

Deák Dániel politológus szerint rá fog égni ez a botrány Varga-Damm Andrea személyére. Mint mondta: ha bármilyen politikai vitába belesodródik, akkor ezt a politikai ellenfelei könnyen ki tudják majd használni, tehát meg lesz bélyegezve ez a politikus.

Tovább fokozza Varga Damm Andreának a botrányát, hogy nem reagált érdemben ezekre az állításokra, sértődötten elvonult a kamerák elől, a Facebookon fenyegetőzött, sőt még a pofont is kilátásba helyezte, ez mindenképpen egy rossz üzenet, és a választók számára azt mutatja, hogy neki nincs erre az egész ügyre valós, ténybeli magyarázata, csupán kétségbeesetten vagdalózik, és próbál menekülni a tényszerű állítások elől - tette hozzá.

Teljes adás:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja + videó

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja + videó

„Valakitől kaptunk egy adatvédelmitájékoztató-mintát, és azt kitettük. Ennyi történt. Nem akartunk érte külön fizetni” - ezt maga Magyar Péter nyilatkozta a Magyar Nemzet riporterének. Az ügyben most megszólalt Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke is.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Már az első nap Fidesz-plakátokat rongáltak

Már az első nap Fidesz-plakátokat rongáltak

Éjféltől lehetett kirakni az önkormányzati választások kampányplakátjait. Józsefvárosban csupán néhány óra kellett ahhoz, hogy valaki megrongálja, letépje Sára Botondnak, a Fidesz–KDNP jelöltjének a plakátjait. Volt olyan oszlop is, ahol a kormánypárti jelölt hirdetőtáblája helyére Pikó András jelenlegi baloldali polgármesteré került.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!