2020. május 28.,
csütörtök, Emil, Csanád napja

Újabb fejlemény Varga-Damm Andrea lakásmaffia-ügyében

Hír TV

2019. március 22., péntek 21:06, frissítve: péntek 22:05

Az Informátor korábbi adásában bemutattuk, hogy Varga-Damm Andreának köze lehet a lakásmaffiához, a képviselőnő ezt követően rengeteg Facebook posztban próbálta megvédeni magát, azonban ez nem sikerült, azt viszont sikerült elérnie, hogy a stábot kitiltsák a Parlamentből és a Képviselői Irodaházból. Az Informátor stábja azóta újabb problémás szerződést talált, amelyen szintén Damm Andrea neve és ügyvédi pecsétje szerepel. Ezúttal egy kölcsönszerződéshez kötődő letéti szerződés került elő 1996-ból.

Az Informátor leleplező adását követően Varga-Damm Andrea kérdéses tevékenysége téma volt a Parlamentben is. A kormánypártok részéről Böröcz László vonta kérdőre Varga-Damm Andreát.

Varga-Damm Andrea perrel fenyegette meg a műsor stábját, még azokat is, akik megszólaltak a riportunkban.

Én nyugodtan szembe állok Varga-Damm Andreával, vállalom a riportot - reagált Török-Szabó Erzsébet, a Sors-Társak Közhasznú Egyesület alapítója.

Török-Szabó Erzsébettel a stáb ismét átnézte a régi dokumentumokat és újabb problémás szerződést találtak, amelyen szintén Damm Andrea neve és ügyvédi pecsétje szerepel. Ez már egy kölcsönszerződéshez kötődő letéti szerződés 1996-ból.

Sz. L. és felesége 9 millió forint kölcsönt kért egy másik személytől, jelzálogként a házuk szolgált. Hamar kiderült, hogy itt szinte uzsora hitelről van szó, amelyet nem is tudott fizetni a házaspár. Szó nélkül elvették a 9 millió forintnál sokkal többet érő házukat.

Sz. L. feleségét a stáb elérte telefonon, azonban hiába több mint 20 éves történetről van szó, a mai napig nem tudnak beszélni róla. Az ügyletet ebben az esetben is Dr. Damm Andrea vezényelte le ügyvédként.

A Zelei és Prevíz Zoltánból álló szervezetet a korabeli sajtó csak úgy emlegette, mint az “első ingatlanos bűnbanda”. Ők csalták tőrbe többek között Török-Szabó Erzsébetet is, de rengeteg áldozatuk volt. A legkülönfélébb módszerekkel vették el a tulajdonosoktól a saját ingatlanaikat. Török-Szabó Erzsébet szerint Varga-Damm Andrea velük is kapcsolatban állt, ő volt a védőügyvédjük.

Deák Dániel politológus szerint rá fog égni ez a botrány Varga-Damm Andrea személyére. Mint mondta: ha bármilyen politikai vitába belesodródik, akkor ezt a politikai ellenfelei könnyen ki tudják majd használni, tehát meg lesz bélyegezve ez a politikus.

Tovább fokozza Varga Damm Andreának a botrányát, hogy nem reagált érdemben ezekre az állításokra, sértődötten elvonult a kamerák elől, a Facebookon fenyegetőzött, sőt még a pofont is kilátásba helyezte, ez mindenképpen egy rossz üzenet, és a választók számára azt mutatja, hogy neki nincs erre az egész ügyre valós, ténybeli magyarázata, csupán kétségbeesetten vagdalózik, és próbál menekülni a tényszerű állítások elől - tette hozzá.

Teljes adás: