2021. január 22.,
péntek, Vince, Artúr napja

Újabb ellenzéki álhírt cáfolt György István államtitkár

2020. november 26., csütörtök 12:35, frissítve: csütörtök 13:25

A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online csütörtökön sajtótájékoztatót tart. Az eseményt a HírTV élőben közvetíti.

Az első tesztelési kör a héten véget ér, a kormányhivatalok által elindított, több mint ezer tesztelő csapat felkeresi a bölcsődéket, óvodákat, és általános iskolákat - mondta el György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára. 

Jövő hét elején számolnak be az első hét tapasztalatáról. A tesztelés révén pontosabb képet kaphatunk arról, hogy az egyes szakmákban, milyen az átfertőzöttségi adat. György kijelentette, hogy

az elsődleges cél az emberek védelme.

A tesztelésen való részvétel ingyenes és önkéntes.

Nagyon pozitívak a kezdeti tapasztalatok, és sokaknak biztonságérzetet ad a tesztelés

- mondta György István. Egyes pártok álhíreket terjesztenek, hogy az egyetemisták nem kapnak védőfelszerlést, és ételt. Mindez természetesen nem igaz - mondta György István.

Különböző politikai pártok, különböző haszonszerzési céllal akadályozzák a tesztelési folyamatot azzal, hogy álhíreket terjesztenek, az állítják, hogy az egyetemi hallgatók nem kapnak megfelelő védőfelszerelést, nem kapnak étkeztetést, ez nem igaz. Azok, az egyetemistákból álló tesztelő csapatok, akik orvostudományi végzettséggel rendelzeve jelentkeztek, részükre mind a védőfelszerelést biztosítjuk, kapnak plexi fejvédő, arcvédő pajzsot, kapnak FFP2 maszkot, kesztyűt és kapnak védőköpenyt is

- emelte ki az államtitkár.

Csak krónikus betegek haltak meg szerdán

Müller Cecília országos tisztifőorvos arról beszélt, hogy az elmúlt napon nem volt olyan meghalt személy, akinek ne lett volna valamilyen krónikus betegsége. Egész Európában az egészségügyi ellátórendszer nagy theer alatt van, és Magyarországon is.

KAPCSOLÓDÓ: 

Müller Cecília: Nagyobb veszélyben vannak a dohányosok

HírTV - Origo