2020. szeptember 22.,
kedd, Móric napja

Újabb családtámogatási intézkedések várhatók

Magyar Nemzet

2019. október 21., hétfő 07:51

A családtámogatási rendszer bővülése és újabb gazdaságvédelmi program várható az Országgyűlés őszi ülésszakában – jelentette ki a Fidesz alelnöke, egyben önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Kósa Lajos hangsúlyozta: a családtámogatási rendszer bővítését azért tartják fontosnak, mert céljuk, hogy a magyar népesség növekedési pályára álljon, és a lakosságszám enyhe gyarapodásnak induljon, ami – a politikus szerint – elérhető a családpolitikai eszközök bővítésével.

– A magyar családok jövőbeli kilátásait jelentősen javítják ezek az intézkedések, ezért jó néhány ilyen javaslatunk lesz – hangoztatta a Fidesz alelnöke, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy Magyarországnak újabb gazdaságvédelmi programot kell kidolgoznia és életbe léptetnie, hogy fenn tudja tartani a növekedés ütemét, mivel az európai – és azon belül elsősorban a német – gazdaság huzamosabb ideje kedvezőtlen, aggasztó adatokat mutat. Kósa Lajos szerint az eddigi ilyen célú programok sikeresek voltak, hiszen a magyar gazdaság tudott bővülni, emelkedett a bérszínvonal és a foglalkoztatottság is javult.

– Az őszi ülésszakban ez lesz tehát a két fő irány – szögezte le, hozzátéve: ebben „semmi meglepő nincs, mert eddig is ezt csináltuk, és mindig is erről beszéltünk a kampányban”.

Ami az önkormányzati választásokat illeti, Kósa Lajos azt mondta: a Fidesz győzött, de az ellenzéknek sikerült komoly részsikereket elérnie. Hamarosan látszani fog szerinte, hogy mire lehet számítani azoknál az önkormányzatoknál, amelyeket az ellenzék nyert meg, s utalt arra, hogy az összefogás jelöltjei nehezen értelmezhető vállalásokat tettek a kampány alatt.

A Fidesz alelnöke arra is kitért, helytelen, hogy a magyar kormány biztosjelöltjei közül mazsolázzon az Európai Unió nem egészen definiálható erőköre, és Trócsányi László felkészült, nemzetközi tapasztalattal és szakmai tekintéllyel rendelkező jelölt volt. Kósa Lajos emlékeztetett rá, hogy a kormány végül Várhelyi Olivért jelölte biztosnak, aki kitűnően ismeri a brüsszeli viszonyokat, és megbízhatóan képviseli a magyar érdekeket.