2020. október 27.,
kedd, Szabina napja

Újabb belső konfliktusok a Jobbikban

Hír TV

2020. május 23., szombat 19:20

Csak jogellenesen távolíthatják el a Jobbikból - ezt mondta Varga-Damm Andrea. A politikus szerint egy törvénymódosítás miatt rajta veri el pártja a port. Párttársa Sneider Tamás pedig arra panaszkodik, hogy a Jobbik vezetése az interneten próbálja lejáratni.

Még február elején mutatta be a Hírtv azt a hangfelvételt, amelyen a Jobbik új elnöke a párt belső konfliktusairól beszélt. Jakab Péter a tisztújító kongresszuson azt mondta, hogy sokan fognak majd távozni a pártból.

Csak néhány név, amit felsorolt Jakab Péter a hangfelvételen, a párt elnöke feketelistát készített azokról akikkel a jövőben nem szeretne együtt dolgozni. Ezen Varga-Damm Andrea neve is szerepel.

Varga Damm Andreát azután szólították fel, hogy adja vissza parlamenti mandátumát, hogy egy jogszabály előzetes véleményeztetése miatt állítólag bizalmi válság alakult ki vele szemben. A politikusnő különösnek tartja, hogy mindössze 3-4 óra leforgása alatt jogászként lett bizalomvesztett.

Közben a Jobbik egy másik alapembere körül is egyre nagyobb botrány bontakozódik ki. A korábbi pártelnököt Sneider Tamást akarja a Parlament alelnöki székéből eltávolítani a pártvezetés. Sneider azonban közölte: önként nem távozik.

Sneider Tamás közösségi oldalán arra panaszkodik, a Jobbik kommunikációs szakemberei a jelenlegi vezetés és Jakab Péter utasítására álprofilok mögé bújva szánalmas hiteltelenítési akciót folytatnak ellene.

Sneider Tamás és Varga-Damm Andrea pártban betöltött további szerepéről várhatóan hétfőn dönt a Jobbik.

Hír TV